Αρχική Σητεία Ρεπορτάζ Ομαλά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη Σητεία, αυξημένη η προσέλευση των υγειονομικών και...

Ομαλά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη Σητεία, αυξημένη η προσέλευση των υγειονομικών και των άνω των 85 πολιτών

Από

Ημερομηνία

Αυξημένη είναι η προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο της Σητείας, των πολιτών άνω των 85 ετών αλλά και των υγειονομικών της περιοχής, τις τελευταίες ημέρες. Η διαδικασία ωστόσο κυλάει ομαλά, χωρίς προβλήματα, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους στην ΑΝΑΤΟΛΗ τόσο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας κ. Γιάννης Κατσαράκης όσο και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Νίκος Σολιδάκης.

Χθες ο κ. Σολιδάκης είχε και καθήκοντα ιατρού σε εμβολιαστικό τμήμα του εμβολιαστικού κέντρου της Σητείας – κάτι που αναμένεται να γίνει από όλους τους ιατρούς του Νοσοκομείου – και όπως μας είπε, αυτή τη στιγμή το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη.

«Ο κόσμος προσέρχεται, έχουν κλειστεί πολλά ραντεβού και ελάχιστα ακυρώνονται. Όταν κάποιο ακυρωθεί η θέση του καλύπτεται από το υγειονομικό προσωπικό ή το ένστολο (αστυνομία ή αεροπορία). Έχουμε κάλυψη εμβολίων, πυκνώνουν ωστόσο τα ραντεβού» όπως ανέφερε ο κ. Σολιδάκης, σε σχέση και με τις πρώτες ημέρες και δη το περασμένο Σάββατο όταν δεν είχε πληροφορηθεί ακόμη ο κόσμος για την έναρξη της διαδικασίας, την οποία ανέμενε για μετά τις 20 του μήνα. «Πυκνώνουν λοιπόν τα ραντεβού αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η διαδικασία κυλάει ομαλά. Να τονίσω επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία παρενέργεια, ούτε αλλεργία, ούτε δύσπνοια, καμία».

Αναφορικά με την διαδικασία, ο κ. Σολιδάκης ενημέρωσε ότι ο πολίτης που έχει κλείσει ραντεβού θα πρέπει να βρίσκεται στο εμβολιαστικό κέντρο περίπου ένα τέταρτο πριν την ώρα του ραντεβού. Να έχει μαζί του βιβλιάριο ασθενείας για διασταύρωση στοιχείων και εφόσον χρειάζεται βοήθεια δεδομένου ότι πρόκειται για ανθρώπους άνω των 85 ετών, καλό είναι να μεταβαίνει με συνοδό.

Το εμβολιαστικό κέντρο της Σητείας είναι οργανωμένο και στελεχωμένο με προσωπικό και υπάρχει μέριμνα και για την περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να περπατήσει από το όχημα που θα τον μεταφέρει μέχρι το κέντρο, οπότε μετακινείται με αμαξίδιο εντός του κέντρου. «Είναι οργανωμένο το εμβολιαστικό μας κέντρο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και στην συνέχεια. Ο κόσμος όπως φαίνεται θέλει να εμβολιαστεί και όλοι εύχονται το εμβόλιο να βοηθήσει ώστε να απαλλαγεί από αυτή τη “λαίλαπα”».

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον σε ότι αφορά τον εμβολιασμό και του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου σε σχέση με τις πρώτες ημέρες αλλά και των ιδιωτών ιατρών της περιοχής για τους οποίους ξεκίνησε την Τρίτη, όπως είπε ο κ. Κατσαράκης.

Όπως σημείωσε επίσης, ο εμβολιασμός μέχρι τώρα κυλάει ομαλά και δεν έχει παρατηρηθεί καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια. «Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το ίδιο ομαλά τις επόμενες ημέρες ο εμβολιασμός των 85χρονων και των ιδιωτών ιατρών. Παράλληλα να αναφέρουμε ότι μέχρι και την Παρασκευή θα δηλωθούν στο υπουργείο μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το προσωπικό των ιατρείων, είτε εργαστηρίων, μικροβιολογικών, ακτινολογικών, είτε γραμματειακή υποστήριξη ιατρείων ή νοσηλευτών, στα ιατρεία των ιδιωτών της περιοχής μας, ώστε όσοι επιθυμούν και από αυτό το προσωπικό, να εμβολιαστούν».

Καλή όπως προαναφέρθηκε είναι η ανταπόκριση των υγειονομικών της περιοχής στην διαδικασία του εμβολιασμού. «Εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε σε ένα ποσοστό των υγειονομικών – τουλάχιστον σε πρώτη φάση διότι όπως γνωρίζετε είναι ανοικτό σε όσους θελήσουν στο μέλλον να εμβολιαστούν – 75% με 80%. Και στους ιδιώτες και στους δημόσιους λειτουργούς».

 

Δείτε επίσης: Σταματούν τα έκτακτα μέτρα στο Παλαίκαστρο

Πρόσφατα άρθρα