Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Νέες διευκρινήσεις για τη λειτουργία των αθλητικών χώρων Δήμου Αγίου Νικολάου

Νέες διευκρινήσεις για τη λειτουργία των αθλητικών χώρων Δήμου Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Νέες διευκρινήσεις για τη λειτουργία των αθλητικών χώρων του δήμου Αγίου Νικολάου δίνει ο ΠΟΑΔΑΝ για το αριθμό αθλούμενων:

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου ενημερώνει ότι βάσει της  Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.71342/06-11-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 4899/06-11-2020 τ.Β’) που βρίσκεται σε ισχύ μέχρι νεωτέρας, των από 30-01-2021 διευκρινιστικών οδηγιών της Γ.Γ. Αθλητισμού για την Άθληση στο σύνολο της Επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, της από 31-01-2021 Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με την οποία ο Ν. Λασιθίου χαρακτηρίστηκε ως περιοχή «Επιπέδου Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο)», της ανακοίνωσης των νέων ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Δήμο Αγίου Νικολάου, της αριθμ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ.8378/05-02-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» και των από 08-02-2021 διευκρινιστικών οδηγιών της Γ.Γ. Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας, ΔΕΝ επιτρέπεται η άθληση για κανένα ομαδικό άθλημα. Επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση (στίβος, ποδηλασία, τένις, σέρφινγκ κτλ) σε ομάδες κατά μέγιστο αριθμό αθλουμένων τους τρεις, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών.

Ειδικά για το τένις, μπορούν να αθλούνται έως και δύο άτομα ανά αθλητική εγκατάσταση ή τρία εφόσον η προπόνηση γίνεται με επίβλεψη προπονητή, συμπεριλαμβανομένου και αυτού.

Σε ότι αφορά το στίβο, με δεδομένο ότι υπάρχει πλέον περιορισμός έως 40 ατόμων, αθλητών και αθλούμενων, συνολικά, εντός ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης και προκειμένου να μην υπάρξει υπέρβαση του ορίου αυτού, παρακαλούνται ιδιαίτερα οι πολίτες να αποφεύγουν τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Αγίου Νικολάου κατά τις ώρες 15:00-18:00 καθώς τις ώρες εκείνες προπονούνται αθλητές της πόλης μας.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες και έως τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής μας από «κόκκινη» και «επιπέδου πολύ αυξημένου κινδύνου», η άθληση θα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρώνεται κάθε μέρα πριν τις 18:00.

Ο ΠΑΟΔΑΝ τηρεί με απόλυτη αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, υπενθυμίζει ότι η χρήση των γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου του Δήμου μας ΔΕΝ επιτρέπεται από ομάδες πολιτών και παρακαλεί όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης μας να σεβαστούν και να τηρήσουν τις παραπάνω οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόσφατα άρθρα