Αρχική Video Όμορφες εικόνες χιονιού στο δάσος του Κρούστα (βίντεο)

Όμορφες εικόνες χιονιού στο δάσος του Κρούστα (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Το φαινόμενο του χιονιού μας αρέσει γιατί δεν είναι συχνό στα μέρη μας. Τουλάχιστον στον Άγιο Νικόλαο θα το δούμε, στα γύρω βουνά μας, 3 το πολύ 4 φορές τη διάρκεια κάθε χειμώνα.

Το διήμερο της πρόσφατης κακοκαιρίας με το όνομα «Μήδεια», στην Κρήτη και στο νομό Λασιθίου ειδικότερα, το χιόνι ήταν αρκετό αλλά όχι τόσο όσο μας είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, ότι δηλαδή μπορεί να βλέπαμε χιόνι ακόμα και στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Αυτό το… «θαύμα» στην πόλη έχει γίνει τα έτη 1975, 1981 και 2004!

 

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Το χιόνι στο Μεραμπέλλο είναι «η χαρά στα μάτια μας», σε αντίθεση με άλλα μέρη που συχνά ταλαιπωρεί λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί στην ομαλή ζωή των πολιτών. Το ευχάριστο στα μέρη μας είναι ότι μετά από κάποιο χιονιά είναι σίγουρο ότι την επόμενη ή τη μεθεπόμενη ημέρα, ο καιρός θα βελτιωθεί, θα βγει ο ήλιος και θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τα χιόνια και να χαρούμε όμορφες εικόνες που δεν βλέπουμε συχνά.

Αυτές τις όμορφες εικόνες αντικρίσαμε στο δάσος του Κρούστα. Την Παρασκευή η πρόσβαση μέχρι το «λημέρι των ανταρτών», στη θέση «Τάφος», ήταν εύκολη. Όμως στη συνέχεια το χιόνι ήταν αρκετό και η κίνηση των οχημάτων προβληματική.

 

Πρόσφατα άρθρα