Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Ο Ι. Πλακιωτάκης θα μεταφέρει στην κυβέρνηση την αγωνία των Λασιθιωτών για...

Ο Ι. Πλακιωτάκης θα μεταφέρει στην κυβέρνηση την αγωνία των Λασιθιωτών για τους δασικούς χάρτες

Από

Ημερομηνία

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, εξέπεμψε μήνυμα αγωνίας και αγανάκτησης, για τον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο χειρίστηκε την υπόθεση των δασικών χαρτών, περιγράφοντας τις παλινωδίες, τις μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και την απορία, τελικά, με ποιο τρόπο ακριβώς, έγινε η σύνταξη του Δασικού Χάρτη, παρασύροντας και αναγκάζοντας τους πολίτες να επιδοθούν εν μέσω πανδημίας στην υπεράσπιση της ακίνητης περιουσίας τους, επωμιζόμενοι την ευθύνη, το άγος και την δαπάνη αποκατάστασης πλήθους ανακριβειών, παραλείψεων, αστοχιών και προκλητικών λαθών, για τα οποία ευθύνονται η μελετητική εταιρεία και σε ένα ποσοστό και η δημόσια Υπηρεσία που ασχολήθηκαν με τη σύνταξή του.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, είπε ότι συμφωνεί με την ανάγκη ολοκλήρωσης του Δασολογίου στο πλαίσιο του Κτηματολογίου. Παραδέχτηκε το μέγεθος του προβλήματος και εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στο Υπουργείο Γεωργίας, εξ άλλου το ζήτημα είχε συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη για το θέμα.

Μίλησε για την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και απλοποίησης της διαδικασίας κατάθεσης αντιρρήσεων καθώς και την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα, υπενθυμίζοντας ότι την ανάθεση σύνταξης του Δασικού Χάρτη, με τους όρους που έγινε, την έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2018.

Ο υπουργός διατήρησε επιφύλαξη για τη δυνατότητα χορήγησης παράτασης της προθεσμίας και είπε ότι θα μεταφέρει το αίτημα. Κατανοεί, όπως είπε ότι οι Δασικές Υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω αποστελέχωσης. Τόνισε ότι η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος για τον πολίτη και με παράλληλη απλοποίηση των διαδικασιών.

Ενώνει, όπως δήλωσε, τη φωνή του με τις εύλογες ανησυχίες που εκφράζονται από την κοινωνία του Νομού Λασιθίου, δεσμευόμενος ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση την αγωνία και τα ζητήματα που τέθηκαν στη χθεσινή συζήτηση.

 

Δείτε επίσης: Ο Δασικός Χάρτης αμφισβητεί την ιδιοκτησία ιδιωτικών εκτάσεων, κραυγή αγωνίας και από το Δήμο Αγ. Νικολάου

Δείτε επίσης: 4.000.000 ευρώ θα πληρώσουν οι Λασιθιώτες μόνο σε παράβολα για τις ιδιοκτησίες τους που είναι δασικές

Δείτε επίσης: Μιχ. Χωραφάς: “να δοθεί παράταση προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες”

Πρόσφατα άρθρα