Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος 4.000.000 ευρώ θα πληρώσουν οι Λασιθιώτες μόνο σε παράβολα για τις ιδιοκτησίες...

4.000.000 ευρώ θα πληρώσουν οι Λασιθιώτες μόνο σε παράβολα για τις ιδιοκτησίες τους που είναι δασικές

Από

Ημερομηνία

Στη χθεσινή τηλεσυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου για το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι νέοι δασικοί χάρτες ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, είπε ότι από εκτίμηση που έχει κάνει, με βάση την έκταση των χαρακτηρισμένων ως δασικών εκτάσεων στο Δασικό Χάρτη του Νομού Λασιθίου, οι Λασιθιώτες θα πρέπει να καταβάλουν 4.000.000 ευρώ μόνο σε παράβολα, για να καταθέσουν και να αποχαρακτηρίσουν τις ιδιοκτησίες τους στο σύνολό τους.

Αυτό όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ προκύπτει σε μια περίοδο, ήδη  ιδιαίτερα επιβαρυμένη και φορτισμένη για το Λασίθι, όπου είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κατεδαφίσεων αυθαιρέτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οικονομική εξουθένωση από τα μέτρα της πανδημίας, η απεργία των ναυτεργατών που αφήνει αδιάθετα τα αγροτικά προϊόντα της Ιεράπετρας κλπ.

Πρότεινε να παραταθεί η προθεσμία για υποβολή αντιρρήσεων τουλάχιστον μέχρι τέλος του 2021, αφού προηγηθεί η απόσυρση του Δασικού Χάρτη και η διόρθωσή του με αποχαρακτηρισμό μεγάλου ποσοστού με ενσωμάτωση των πολλών και οφθαλμοφανών λαθών, ώστε το συνολικό «πράσινο» ποσοστό να μειωθεί κατά πολύ, ίσως στο 40% ή λιγότερο ώστε να μειωθεί και η δαπάνη στην οποία θα υποβληθούν οι πολίτες.

Ανάλογη παρέμβαση, αναφερόμενη στο ζήτημα, έκανε και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη.

 

Δείτε επίσης: Ο Ι. Πλακιωτάκης θα μεταφέρει στην κυβέρνηση την αγωνία των Λασιθιωτών για τους δασικούς χάρτες

Δείτε επίσης: Ο Δασικός Χάρτης αμφισβητεί την ιδιοκτησία ιδιωτικών εκτάσεων, κραυγή αγωνίας και από το Δήμο Αγ. Νικολάου

Δείτε επίσης: Μιχ. Χωραφάς: “να δοθεί παράταση προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες”

Πρόσφατα άρθρα