Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργούν από αύριο τα λύκεια στο νομό Λασιθίου

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργούν από αύριο τα λύκεια στο νομό Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Σε δυο περιοχές, πολύ αυξημένου κινδύνου και αυξημένου κινδύνου χωρίζεται από αύριο η χώρας μας. Ο νομός Λασιθίου από την περιοχή “πορτοκαλί” που ήταν μέχρι σήμερα πηγαίνει στο “κόκκινο” στις περιοχές δηλαδή αυξημένου κινδύνου όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) που είναι ο νομός Λασιθίου η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Επίσης, τα Λύκεια στο Νομό Λασιθίου θα λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση, όπως επιβεβαίωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάσης Κατσαγκόλης.

Σύμφωνα με τα μέτρα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί και είναι ανηρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης https://covid19.gov.gr/covid-map με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 – στο «κόκκινο» (σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου) που θα είναι από αύριο Πέμπτη ο Ν. Λασιθίου ισχύουν τα εξής για την επκαίδευση:

  •  Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων), των γυμνασίων (μη συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων με λυκειακές τάξεις), καθώς και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, εξαιρουμένων των απογευματινών δραστηριοτήτων,
  • Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των λοιπών εκπαιδευτικών δομών της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/ 31.10.2020 (Β’ 4810) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως παρατάθηκε και τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.969/7.1.2021 (Β’ 23) κοινή υπουργική απόφαση.

Αναμένουμε πάντως το ΦΕΚ που θα επιβεβαιώσει τα προαναφερόμενα.

Πρόσφατα άρθρα