Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Με click away θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στο νομό Λασιθίου από την...

Με click away θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στο νομό Λασιθίου από την Πέμπτη

Από

Ημερομηνία

Σε δυο περιοχές, πολύ αυξημένου κινδύνου και αυξημένου κινδύνου χωρίζεται από αύριο η χώρας μας. Ο νομός Λασιθίου από την περιοχή “πορτοκαλί” που ήταν μέχρι σήμερα πηγαίνει στο “κόκκινο” στις περιοχές δηλαδή αυξημένου κινδύνου όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) που είναι ο νομός Λασιθίου η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με τα μέτρα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί και είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης https://covid19.gov.gr/covid-map με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 – στο «κόκκινο» (σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου) που θα είναι από αύριο Πέμπτη ο Ν. Λασιθίου ισχύει ότι η λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου θα γίνεται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Σε κάθε περίπτωση επιτρέπονται: α) η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, β) τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού, γ) τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, δ) τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.

 

 • Εξαιρετικώς στις περιοχές του επιπέδου αυτού πλην των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, και βιβλιοχαρτοπωλείων επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).
 • Ειδικότερα:
  α) Καταχώρηση της παραγγελίας  του ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία: αα) επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης, αβ) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο (2) ώρες συνολικά.
  β) Παραλαβή από ένα (1) άτομο και μόνο.
  γ) Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
  δ) Κατά την παραλαβή: δα) τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών, δβ) μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή: εννέα (9) άτομα και δγ) μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής: δέκα (10) λεπτά.ε) Ειδικώς στην περίπτωση της παραλαβής εντός καταστήματος: Υποχρέωση επιχειρήσεων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.Οι επιχειρήσεις με κύριο ΚΑΔ πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020, δύνανται να λειτουργούν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος και ως προς τα προϊόντα που εντάσσονται σε δευτερεύοντα ΚΑΔ.

  Οι επιχειρήσεις με δευτερεύοντα ΚΑΔ πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, κατά την ως άνω ημερομηνία, δύνανται να λειτουργούν με τη διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου μόνο ως προς τις δραστηριότητες του δευτερεύοντα ΚΑΔ.

 • Αναμένουμε πάντως το ΦΕΚ που θα επιβεβαιώσει τα προαναφερόμενα.

Πρόσφατα άρθρα