ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ το βράδυ της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με την πορεία του σουπερμάρκετ.
Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ απεδέχθη την πρόταση του ΙΝΚΑ Χανίων για ενοικίαση του χώρου του σουπερμάρκετ και πώληση του εξοπλισμού και των εμπορευμάτων του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκεκριμένη πρόταση υπάρχει η δέσμευση για πρόσληψη όλου του προσωπικού του σουπερμάρκετ της Ένωσης με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του.
Για το θέμα θα δοθεί σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου από την Ένωση.
Οι εργαζόμενοι
Σε ανακοίνωση εξάλλου, που εξέδωσαν χθες οι εργαζόμενοι στο σουπερμάρκετ τονίζονται τα εξής:
«Ενημερώνουμε τον κόσμο της Επαρχίας Σητείας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Σητείας αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη 3 Μαρτίου την ενοικίαση του σουπερμάρκετ (ΙΝΚΑ).
Σαν εργαζόμενοι αιφνιδιαστήκαμε και αποφασίσαμε να απέχουμε από την εργασία μας με αίτημα τη συνάντησή μας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί και ζητήθηκε από εμάς η κατάθεση μιας πρότασης των εργαζομένων, που θα συνέχιζε τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Η πρόταση κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο προγραμματισμένο συμβούλιο του ΔΣ.
Κατά την άποψή μας αυτή η πρόταση πληροί όλες τις προϋποθέσεις και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του σουπερμάρκετ, διατηρώντας ταυτόχρονα 28 θέσεις εργαζομένων, που εργάζονται οι περισσότεροι πάνω από 20 χρόνια.
Η πρότασή μας απορρίφθηκε και αποφασίστηκε η ενοικίαση του σουπερμάρκετ στο ΙΝΚΑ και η απόλυση όλων των εργαζομένων με εξαίρεση τριών ατόμων, που σε λίγους μήνες βγαίνουν στη σύνταξη.
Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την απόφαση και το δικό μας κατάστημα, που διαφημίζαμε τόσο χρόνια δεν είναι πλέον δικό μας, δικό σας, δικό τους.
Από τη μεριά των εργαζομένων αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κόσμο της επαρχίας για τη στήριξή τους 25 χρόνια τώρα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ





