Mε μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της ευρύτερης περιοχής. χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής στον κατάμεστο από πιστούς φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλης της Σητείας, που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα για τη μεγάλη Δεσποτικοθεομητορική εορτή και, με αφορμή την προϋπάντηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστό από τον Θεοδόχο Συμεών στο Ναό, επισήμανε ότι οφείλουμε όλοι μας να παραδειγματιστούμε από τον Άγιο Συμεών, ο οποίος περίμενε ολόκληρη τη ζωή του και προσευχόταν έως τα βαθειά γεράματά του, ώστε στο τέλος η ζωή του είναι μια συνεχής συνάντηση και κοινωνία με τον Σωτήρα Χριστό.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου Σητείας.




