Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΔημόσιος μητρικός θηλασμός με αυξημένη συμμετοχή στη Σητεία

Δημόσιος μητρικός θηλασμός με αυξημένη συμμετοχή στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

 

Τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.
Στη δράση, που έλαβε χώρα σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετείχε και η Σητεία. Την διοργάνωση ανέλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομάδα «Λασίθι: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» υπό την αιγίδα του ΔΟΚΑΣ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας με περισσότερες συμμετοχές από ό,τι η αντίστοιχη περυσινή. Οι μητέρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, αλλά και να ενημερώσουν μέλλουσες μητέρες για τον θηλασμό και τα οφέλη του.
Η διαχειρίστρια της εθελοντικής ομάδας κ. Κατερίνα Βαρδάκη τόνισε ότι «σύμφωνα με την πρώτη πανελλαδική μελέτη για το μητρικό θηλασμό από το 90% που αρχίζουν να θηλάζουν καταλήγει το 0,5% μόλις στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο θηλασμός χρειάζεται προστασία, προαγωγή και υποστήριξη. Ένας τρόπος να προστατευτεί ο θηλασμός είναι να γίνει ο Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού γάλακτος νόμος του κράτους καθώς έτσι θα σταματήσουμε να βλέπουμε στα μαιευτήρια και στα γραφεία των παιδιάτρων βιτρίνες με επεξεργασμένο γάλα για βρέφη.
Επίσης έτσι θα σταματήσουν να διανέμονται δωρεάν δείγματα επεξεργασμένου γάλακτος για βρέφη σε μητέρες και θα σταματήσει και η επιθετική διαφήμιση των εταιριών επεξεργασμένου γάλακτος για βρέφη».
Ευχαρίστησε δε όλες τις μητέρες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και θήλασαν δημόσια «γιατί με αυτή την πράξη βοήθησαν στην απενοχοποίηση της εικόνας και στην εξοικείωση του κόσμου με αυτήν».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα