Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΑθλητισμόςΠρωταθλητές Κρήτης στο Εργασιακό μπάσκετ οι Κύκλωπες Χανίων

Πρωταθλητές Κρήτης στο Εργασιακό μπάσκετ οι Κύκλωπες Χανίων

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Οι Κύκλωπες Χανίων αναδείχθηκαν πρωταθλητές Κρήτης κερδίζοντας στον τελικό του 4ου Παγκρήτιου Final Four Εργασιακού μπάσκετ που διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο το Cosmos Sport με 68-65. Η Χανιώτικη ομάδα πραγματοποίησε την έκπληξη καθώς δεν συγκαταλεγόταν στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τις δυο πιο δυνατές ομάδες. Αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Haagen Dazs που είχε ελλείψεις (δεν αγωνίστηκαν οι Κούμουλος και Γκογκίτσας) στον ημιτελικό με 55-46 σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι τη λήξη, ενώ το δεύτερο κατόρθωμα ήταν απέναντι στον πρωταθλητή Ηρακλείου, Cosmos Sport.
Το Κρητικό Σπίτι Σητείας στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο τουρνουά, παρά την σημαντική απουσία του Μανόλη Τσουκάλη και στα δύο παιχνίδια, χάνοντας σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό από το Cosmos Sport στις λεπτομέρειες 61-62, ενώ στον μικρό τελικό υπέκυψε με 66-84 από το Haagen Dazs που κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Αγίου Νικολάου με τη βοήθεια εθελοντών στέφθηκε από επιτυχία, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στους καλεσμένους και τις αποστολές των ομάδων. Δυσκολίες υπήρξαν, ειδικά με τις κακές γηπεδικές υποδομές καθώς το κλειστό λυκείων Αγίου Νικολάου δεν μπορεί να συγκριθεί με τα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου ή το κλειστό Κλαδισού των Χανίων ή τα δύο κλειστά γυμναστήρια του Ρεθύμνου. Το καλό κλίμα και η εορταστική ατμόσφαιρα δεν χάλασε ούτε η μεγάλη καθυστέρηση στην διεξαγωγή των τελικών λόγω του φορτωμένου προγράμματος των διαιτητών.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα