Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΦιλοδοξία να έχομε ξανά τουρίστες Μάρτιο - Νοέμβριο

Φιλοδοξία να έχομε ξανά τουρίστες Μάρτιο – Νοέμβριο

Από

Ημερομηνία

Την 1η Μαρτίου θα ανοίξει η νέα τουριστική σεζόν στην Κρήτη και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και θα κλείσει στις 30 Νοεμβρίου 2016.
Αυτός είναι ο μεγάλος και εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με παράγοντες και φορείς του τουρισμού για τη νέα σεζόν, επιδιώκοντας να κερδίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από το ρευστό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στις ανταγωνίστριες χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος.
Πρόκειται για συμφωνία που υπήρξε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Τουρισμού υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Υπουργού Έλενας Κουντουρά, με τον ΕΟΤ, τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους τουρισμού των 13 Περιφερειών, εκπρόσωποι Ενώσεων Ξενοδόχων, Πρακτόρων και της Aegean Airlines. Από την Κρήτη συμμετείχε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας, Μιχάλης Βαμιεδάκης.
Η σύσκεψη έγινε με σκοπό να καθοριστεί ένα πλαίσιο δράσεων που θα προωθήσει τον τουρισμό της χώρας την επόμενη σεζόν. Με δεδομένες τις αλλαγές που έχουν προκύψει στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης και ειδικά της Ρωσίας, η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια πρώτη προσπάθεια, οργανωμένης πρωτοβουλίας για να κερδίσει ο ελληνικός τουρισμός, από τις ανακατατάξεις που θα επέλθουν στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Μεσογείου.
Στη λογική αυτή, αποφασίστηκε στη σύσκεψη να ξεκινήσουν άμεσα, στοχευμένες δράσεις με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας που ταλαιπωρεί τον ελληνικό τουρισμό, περιορίζοντας κατά πολύ την τουριστική σεζόν.
Είναι αξιοσημείωτο πως οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, τον Ιανουάριο του 2016, με σκοπό να καταφέρουν οι παράγοντες του τουρισμού στο διάστημα που απομένει να κάνουν πράξη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την επέκταση της τουριστικής περιόδου από 1 Μαρτίου και έως και τις 30 Νοεμβρίου στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που το επιτρέπουν. Μάλιστα, «για την εφαρμογή των δράσεων, θα υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τις περιφέρειες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πρόσφατα άρθρα