Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Δυο μέρες, μια νύχτα – Deux jours, une nuit» στη Λέσχη Κινηματογράφου

«Δυο μέρες, μια νύχτα – Deux jours, une nuit» στη Λέσχη Κινηματογράφου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου συνεχίζει τις προβολές επιλεγμένων ταινιών με την τελευταία δημιουργία των αδελφών Νταρντέν, που έχει αποσπάσει 37 σημαντικά βραβεία και 70 υποψηφιότητες (ανάμεσα τους ΄Οσκαρ και Χρυσός Φοίνικας).

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 21:30, θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο «REX» η εξαιρετική κοινωνική ταινία «Δυο μέρες, μια νύχτα – Deux jours, une nuit», παραγωγής Γαλλίας-Βέλγιου 2014, με πρωταγωνίστρια τη μεγαλύτερη σύγχρονη Γαλλίδα σταρ Μαριόν Κοτιγιάρ.

Υπόθεση: Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της με αναρρωτική άδεια, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες, παίρνοντας σαν ανταμοιβή επιπλέον χρήματα. Η Σάντρα έχει στη διάθεση της δύο ημέρες και μία νύχτα, για να τους μεταπείσει και να γλυτώσει την ανεργία…

Πολιτικά διεισδυτική και σκηνοθετικά αριστοτεχνική, η τελευταία ταινία των Ζαν-Πιέρ & Λικ Νταρντέν, είναι ένα καίρια λιτό, ευθύβολο και απόλυτα επίκαιρο κοινωνικό δράμα. Δομημένο σαν θρίλερ, με τις ώρες να μετράνε αντίστροφα για την ηρωίδα και τον θεατή, την ακολουθούν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις της με τους συναδέλφους της.

Αληθινή και συγκινητική ταινία, με θέμα την πρόσφατη οικονομική κρίση στην Ευρώπη, που καταφέρνει να αγγίξει με την βαθειά της ανθρωπιά ακόμη και τον πιο δύσκολο θεατή.

Δείτε περισσότερα (trailer, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, βιογραφικά, στοιχεία ταινίας κλπ) στην ιστοσελίδα μας www.kileagn.com

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα