Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζ«Νέα σελίδα» για την Ένωση Σητείας

«Νέα σελίδα» για την Ένωση Σητείας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Νέα σελίδα» ανοίγει η Ένωση Σητείας Α.Ε.Σ. μετά την έγκριση του επικαιροποιημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη κατόπιν πολύμηνων προσπαθειών και δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δράσης και λειτουργίας της Ένωσης.
Η Ένωση προχώρησε στις 4 Δεκεμβρίου στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης γνωστοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις. Άλλωστε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το θέμα είναι μεγάλο, καθώς η περιοχή στηρίζεται κατά πολύ στην αγροτική παραγωγή.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης κ. Μανόλης Μαυροματάκης χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια ως «έναν άθλο, αφού διήρκεσε πολλούς μήνες στο διάστημα των οποίων τα δεδομένα άλλαζαν από μέρα σε μέρα, με αποτέλεσμα τη μία ημέρα να υπάρχει θετική έκβαση και την επόμενη να ανατρέπεται πλήρως η κατάσταση. Απαιτήθηκε λοιπόν μεγάλη επιμονή και υπομονή, αντιμετώπιση της πολυνομίας, αγώνας διαπραγματεύσεων σε αρκετά επίπεδα.
Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, κάτι που δεν έγινε λόγω κυρίως του μείζονος θέματος της πολυνομίας. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα. Ο νόμος μας δικαίωνε. Κινηθήκαμε σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε ο νόμος 4015/11 περί Συνεταιρισμών. Όμως το υπουργείο Οικονομικών και το ΙΚΑ ζητούσαν επιβεβαίωση του νόμου με σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους. Φτάσαμε λοιπόν στη διάρκεια αυτού του χρόνου να έχουμε δύο αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου- Τμήματος, μία απόφαση Νομικού Συμβουλίου- Ολομέλειας, που μας δικαίωναν, όμως και πάλι δεν συναντήσαμε ευήκοα ώτα, για να εφαρμοστεί η μελέτη βιωσιμότητας, όπως είχε αποτυπωθεί στην αρχική της μορφή.
Παράλληλα, υπήρξαν και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, του κώδικα πολιτικής δικονομίας σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση εκκαθάρισης προηγείται πλέον η τράπεζα, το ΙΚΑ, η Εφορία και έπονται στο τέλος οι εργαζόμενοι. Όλα αυτά δημιούργησαν προβλήματα και καθυστέρηση.
Τελικά επήλθε το σημερινό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να μην είναι αυτό που ευελπιστούσαμε, όμως είναι θεωρώ ευνοϊκό και ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει στην δεδομένη συγκυρία. Να αναφέρω επίσης ότι σε κάποιες από τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων καθώς και του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας ο κ. Γιώργος Τσιφετάκης, οι οποίοι διαπίστωναν κάθε φορά τις δυσκολίες που συναντούσαμε».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα