Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΗ κατασκευή δεξαμενής στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής

Η κατασκευή δεξαμενής στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε εκτενώς η κατασκευή δεξαμενής στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής. Το ζήτημα έθεσε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών κ. Μανώλης Γερακιανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ιδιοκτησιακά προβλήματα, στην άρνηση της υπηρεσίας να τους παραχωρήσει σχετικά έγγραφα.
«Το θέμα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης, «έχει να κάνει με δυο σκέλη, την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης -και όχι κάποιας άλλης δεύτερης- και με το ιδιοκτησιακό». Κατόπιν προέβη σε διευκρινήσεις σχετικά με το αίτημα κατοίκων αλλά και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κίνηση Πολιτών κ. Μανώλη Γερακιανάκη να τους δοθούν τα σχετικά έγγραφα.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και η γραμματέας του Δήμου που έδωσε διευκρινίστηκες απαντήσεις.
«Το θέμα», ανέφερε ο κ. Γερακιανάκης, είναι μείζον» και έθεσε τη νομιμότητα του γνησίου της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γ. Προϊστάκης επεσήμανε: «Το 2012 το Συμβούλιο αποφάσισε νέα θέση της δεξαμενής και, αφού τελικά αποφασίστηκε η αρχική, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε γίνει ενημέρωση για ποιό λόγο επελέγη τελικά η πρώτη θέση».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος για θέματα ύδρευσης- άρδευσης, αποχέτευσης αντιδήμαρχος κ. Χάρης Κορνάρος και ανέφερε ότι «το 2010 παραδόθηκε η μελέτη και όσον αφορά τις δεξαμενές προέβλεπε την κατασκευή 4 δεξαμενών, 1 στις Μάλλες, 2 στην Ανατολή, 1 στους Μεσελέρους. Τρεις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές έγινε η έγκριση από την περιφέρεια για χρηματοδότηση. Μέσα στη μελέτη είχαν αλλάξει το χώρο που θα γινόταν η δεξαμενή και υπήρχε μια άλλη υπεύθυνη δήλωση. Δεν υπήρχε όμως άλλη περιβαλλοντική μελέτη. Θεώρησαν ότι αλλάζοντας μόνο την υπεύθυνη δήλωση, θα καλύπτονταν και θα μπορούσαν να κάνουν το έργο χωρίς νέα περιβαλλοντική μελέτη. Εάν είχε γίνει η περιβαλλοντική μελέτη, δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει».
Ανέλυσε και κάποια άλλα στοιχεία, το σκεπτικό λειτουργίας της δεξαμενής και το νερό που θα μπορούσε να την τροφοδοτήσει. «Θεωρώ ότι είναι ένα νομικό θέμα, στο οποίο έχει εμπλακεί σήμερα ο δήμος και είναι η πρώτη φορά που συναντώ ένα τέτοιο πρόβλημα στο δήμο για την κατασκευή μιας δεξαμενής», συμπλήρωσε ο κ. Κορνάρος.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα