Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΞεκίνησαν και στο Παλαίκαστρο οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Ξεκίνησαν και στο Παλαίκαστρο οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου «Ίτανος» για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έγινε η έναρξη της πρώτης εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία Παλαικάστρου. Πρωτύτερα το Δ.Σ. και με την βοήθεια του Δήμου Σητείας φρόντισε για τον στολισμό του χωριού και της πλατείας με υλικό του Συλλόγου.
Παράλληλα με την εθελοντική βοήθεια της ΕΔΕΑΚ Σητείας είχαμε την πλήρη ασφάλεια των παρευρισκομένων στην εκδήλωση.
Στις 4 το απόγευμα και ενώ περιμέναμε την προσέλευση του κόσμου από την μικροφωνική μας ακουγόταν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Παρά το κρύο της ημέρας ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του.
Γύρω στις 5 το απόγευμα έγινε το καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Συλλόγου και αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνει το Δ.Σ. για Ελπίδα, Υγεία, Δημιουργικότητα και συλλογική εργασία στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε σαν χώρα, προσπαθώντας μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις μας να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Στη συνέχεια ακούστηκαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το μουσικό εργαστήρι της κ. Ελένης Περινού και τους μαθητές της πλαισιωμένη από μικρές και μεγάλες κυρίες της χορωδίας.
Παρουσιάστηκαν σκετς, ποιήματα, και χορογραφίες από τον Παιδικό, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Παλαικάστρου με την βοήθεια των δασκάλων τους.
Στις 6.30 μ.μ. μετρώντας αντίστροφα από το 10 έως το 1 φωτίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και παράλληλα ο ουρανός μας φωτίστηκε από πυροτεχνήματα εκπλήσσοντας μικρούς και μεγάλους.
Η εκδήλωση στην πλατεία έκλεισε με τα κρητικά παραδοσιακά κάλαντα από τον Κώστα Βουτυράκη και τους μαθητές του.
Παρατέθηκε ένας μικρός μπουφές από εδέσματα, που ετοίμασε το Δ.Σ. για τους εθελοντές βοηθούς.
Στη συνέχεια της βραδιάς καλέσαμε τον κόσμο να παραβρεθεί στην έναρξη του παζαριού περιμένοντάς τους στην είσοδο με ένα ζεστό ρακόμελο.
Το παζάρι μας λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα έσοδα διατίθενται στην υλοποίηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων καθώς επίσης και στο κοινωνικό έργο που προσφέρει το Δ.Σ. εκείνες τις ημέρες και όχι μόνο. Το Παζάρι μας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5:30 έως τις 8:30 έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές για την βοήθειά τους προς τον Σύλλογο. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε τις δυο φοιτήτριες ζαχαροπλαστικής Μαρία Κουνελάκη και Μαρία Λιαπάκη, που αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για την δημιουργία των γλυκισμάτων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας δεν τελειώνει εδώ.
Ραντεβού την επόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 4 το απόγευμα στην Πλατεία Παλαικάστρου για να υποδεχτούμε τον Άγιο Βασίλη με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς μας φίλους.
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ «ΙΤΑΝΟΣ»

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα