Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΠεζοπορία στο φαράγγι Περβολακίων ή Μονής Καψά Σητείας

Πεζοπορία στο φαράγγι Περβολακίων ή Μονής Καψά Σητείας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στο εξαιρετικά όμορφο μικρό φαράγγι το “Φαράγγι των Περβολακίων” περπάτησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ακριβώς 12 ημέρες πριν τα φετεινά Χριστούγεννα.

Η περιοχή Περβολάκια ονοματίζεται από το ομώνυμο χωριό και βρίσκεται στα νότια της Σητείας, σε μια άγονη περιοχή, με πολλά και μικρά φαράγγια που αυλακώνουν την γη, ξεκινώντας από τα υψίπεδα του Χανδρά και της Ζήρου και καταλήγουν στα καταγάλανα νερά του νότιου κρητικού πελάγους.

Η ομάδα μας ανέβηκε το φαράγγι ξεκινώντας από την έξοδο του, δίπλα από την Μονή Καψά. Διέσχισε σε όλο του το μήκος το φαράγγι και βγήκε στο χωριό Περβολάκια, περνώντας πρώτα από τον ερειπωμένο οικισμό Πεζούλες που διατηρεί τα λιγοστά του σπίτια ακριβώς όπως ήταν τότε που τα κατοικούνταν.

Στην συνέχεια και αφού ξεκουράστηκε στο κέντρο του χωριού και ρουφήξαμε όσο περισσότερο ήλιο μπορέσαμε, ακολούθησε η αντίστροφη πορεία πάνω σε ίχνη παλιού μονοπατιού, για να καταλήξει ακριβώς στην Μονή Καψά, μετά από πέντε ώρες πεζοπορικής διαδρομής.

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)
Φωτογραφίες: Λεωνίδας Κλώντζας

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα