Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΠεριήγηση στο Ενετικό Ηράκλειο του 16ου αιώνα

Περιήγηση στο Ενετικό Ηράκλειο του 16ου αιώνα

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Περιήγηση στο Ενετικό Ηράκλειο (3D). Μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις παρουσιάζεται η Κάντια, η πόλη της Ενετοκρατίας στα μέσα του 16ου αιώνα και λίγο πριν την κατάληψή της από τους Οθωμανούς.

Στην εφαρμογή ζωντανεύουν μνημεία που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου ή έχουν περιέλθει σε άλλη χρήση και ξεκινούν από: το ενετικό λιμάνι με το φρούριο της θάλασσας – Κούλε και τα Νεώρια, τη Ruga Maistra τη σημερινή οδό 25ης Αυγούστου με τα εκπληκτικά κτήρια, τον τότε Ναό του Αγίου Τίτου, την Αρμερία, τη Λότζια, το Παλάτι του Αρχιστρατήγου, το παλάτι του Δούκα, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την κρήνη του Μοροζίνι, τις Σιταποθήκες, την πύλη Βολτόνε, το παλαιοενετικό τείχος με τους πύργους, τους στρατώνες του Αγίου Γεωργίου (σημερινά Δικαστήρια), τις δεξαμενές, την Πύλη του Αγίου Γεωργίου, το τείχος επί της οδού Δουκός Μποφόρ, τον επιπρομαχώνα ΖΑΝΕ κλείνοντας στο λιμάνι. (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
Βίντεο: Bill Kounetakis

• Διαβάστε στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τετάρτης για το βιβλίο του Νίκου Ψιλάκη “Η Πολυφίλητη” που παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα