Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜάθημα ζωής και ανθρωπισμού από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Μάθημα ζωής και ανθρωπισμού από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Από

Ημερομηνία

Είναι από εκείνα τα μαθήματα που λείπουν από το πρόγραμμα των σχολείων, όμως η ευαισθησία των καθηγητών έρχεται και προτείνει μέσα από διάφορα προγράμματα την ενασχόληση των μαθητών με θέματα που ενισχύουν την συμμετοχή τους σε δράσεις ανθρωπιάς.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Νεάπολης που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Η προσφυγιά μέσα από τα μάτια των παιδιών», με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Κατερίνα Γαλανάκη και Δέσποινα Χριστοδουλάκη, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δύο εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και να πληροφορηθούν άμεσα για τον τρόπο διάσωσης των προσφύγων αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής.
Η Ιωάννα Παπαδημητρίου και ο Σταύρος Αφορδακός επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νεάπολης, ώστε να παραλάβουν τα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, έπειτα από σχετική παράκληση -προτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, προκειμένου να διατεθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μεγάλη, όπως άλλωστε είχε διαφανεί και από τη συμμετοχή παιδιών στο αντίστοιχο πρόγραμμα.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα