Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΤο Ελ Νίνιο θα φέρει ακόμη πιο θερμό 2016

Το Ελ Νίνιο θα φέρει ακόμη πιο θερμό 2016

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το 2016, σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, ενδεχομένως να είναι πιο θερμή χρονιά και από τη φετινή. Κι αυτό θα συμβεί όχι μόνο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλά και λόγω του ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες. Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, μάλιστα, υπολογίζει ότι οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε επίπεδα τα οποία θα φτάσουν τον 1,1 βαθμό Κελσίου πάνω από τα θερμοκρασιακά επίπεδα που ίσχυαν πριν από τη βιομηχανική επανάσταση. Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, ολοκληρώθηκαν στο Παρίσι οι διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή, καταλήγοντας σε συμφωνία που προβλέπει ότι η παγκόσμια κοινότητα θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να περιοριστεί η άνοδος των μέσων θερμοκρασιών σε 1,5 βαθμό Κελσίου.

Η νέα πρόβλεψη των Βρετανών μετεωρολόγων βασίζεται στον συνδυασμό ηλεκτρονικών προτύπων αλλά και της στατιστικής. Σύμφωνα με το τελικό συμπέρασμα των επιστημόνων, η μέση θερμοκρασία τους ερχόμενους μήνες θα κυμανθεί στους 0,84 βαθμούς πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδου 1961-1990.

Επίσης οι Βρετανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι φέτος η θερμοκρασία θα ανέλθει περίπου σε 1,1 βαθμό Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδου 1850 έως 1899. Είναι προφανές ότι πλησιάζει το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου, στο οποίο οι κυβερνήσεις συμφώνησαν στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. (Καθημερινή)

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα