Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΣτην Κίνα αγοράζουν φρέσκο αέρα σε... μπουκάλια!

Στην Κίνα αγοράζουν φρέσκο αέρα σε… μπουκάλια!

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μία νεοσύστατη καναδική εταιρεία εμφιαλώνει φρέσκο, αμόλυντο αέρα από τα Βραχώδη Όρη και τον πουλά κυρίως στην Κίνα, ο πληθυσμός της οποίας μαστίζεται από την έντονη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Η εταιρεία χρεώνει το κάθε μπουκάλι 32 καναδικά δολάρια (περίπου 21 ευρώ) και έχει ξεκινήσει μία επιτυχημένη εκστρατεία προώθησης του προϊόντος της στην ασιατική χώρα, για διάφορες χρήσεις, όπως πριν από άσκηση ή σχολικές εξετάσεις. Παρά το μικρό χρόνο ύπαρξης της εταιρείας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1.000 προπωλήσεις φιαλών αέρα, με άλλες 3.000 να ετοιμάζονται να αποσταλούν στην Κίνα.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει δεχτεί κριτική για οπορτουνισμό, υπό τη σκιά της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει η ρύπανση στην Κίνα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, ο φρέσκος αέρας προσλαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες από το Εθνικό Πάρκο Μπανφ και τη λίμνη Λουίζ στην Αλμπέρτα του Καναδά μέσω ενός συστήματος συμπίεσης.

Στη συνέχεια ο αέρας τοποθετείται σε μεμονωμένες φιάλες αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Κάθε φιάλη διαθέτει ένα πώμα ψεκασμού ή μία ενσωματωμένη μάσκα για τη λήψη του φρέσκου αέρα, καθώς και πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κίνας ζει σε περιοχές όπου η ατμόσφαιρα περιέχει συγκέντρωση επιβλαβών σωματιδίων αρκετές φορές πάνω από το όριο ασφαλείας που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εκτιμάται πως τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά λόγω της ρύπανσης, η οποία ευθύνεται για το 17 τοις εκατό των συνολικών θανάτων στη χώρα.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα