Φώτο αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου Αγίου Νικολάου, το οποίο εκπονεί το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου. Όλοι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να εκπονήσουν και υποβάλουν Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης απορριμμάτων, στη λογική προσαρμογής των μέτρων και δράσεων και εναρμόνισής τους με το εθνικό και το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα δε για το τοπικό σχέδιο, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, λόγω συνάφειας και συνεργασίας στο αντικείμενο, θα πρέπει να έχει συνεργασία στην εκπόνησή του με τους Δήμους Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου.
Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων διατάξεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι υπάλληλοι της αρμόδιας Υπηρεσίας με επικεφαλής την Μαρία Λαζαράκη έχουν αναλάβει να συντάξουν το τοπικό σχέδιο διαχείρισης, στο πλαίσιο του αντίστοιχου περιφερειακού σχεδίου.
Χθες ο κ. Ζερβός είχε συνάντηση με την κ. Λαζαράκη και τον Γ. Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Στεφανάκη, όπου συζητήθηκε η πρώτη προσέγγιση επί του σχεδίου διαχείρισης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ