Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΣτο στόχαστρο του Πούτιν και οι Τούρκοι επιχειρηματίες

Στο στόχαστρο του Πούτιν και οι Τούρκοι επιχειρηματίες

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας είναι το… δώρο που επιφύλασσε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει Πρωτοχρονιάς ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη συριακή μεθόριο, το Κρεμλίνο ανεβάζει διαρκώς τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Τουρκία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε ένα νέο διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο επεκτείνεται το εμπάργκο σε βάρος των Τούρκων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία.

Οι νέες κυρώσεις δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. Με βάση τα νέα δεδομένα, οι ρωσικές αρχές θα επιβάλουν περισσότερους περιορισμούς στις τουρκικές εταιρίες, ενώ ταυτόχρονα το διάταγμα αναφέρει ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει γνωστό ποιες ακριβώς επιχειρήσεις αφορούν τα νέα δεδομένα.

Η Μόσχα έχει ήδη απαγορεύσει σε Τούρκους να εργάζονται στη Ρωσία, με διάταγμα το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Οι υπήκοοι Τουρκίας που υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας πριν από αυτή την απόφαση, θα είναι σε θέση να εργάζονται στη χώρα μέχρι να λήξει το συμβόλαιό τους. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας αναμένεται να πλήξουν τουλάχιστον 53 εταιρίες στη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι εξαντλούν την αυστηρότητά τους και για τα γεωργικά προϊόντα που φτάνουν στη χώρα από την Τουρκία. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική υπηρεσία για την ασφάλεια των τροφίμων έστειλε πίσω στην Τουρκία εννέα τόνους πιπεριού, το οποίο έκριναν ότι είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι όλα τα προϊόντα περνούν από εργαστηριακούς ελέγχους, ωστόσο αναλυτές θεωρούν ότι ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι στέλνουν πίσω τόνους προϊόντων έχει να κάνει με τις διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα