Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΣυνεχίζονται τα μαθήματα πρώτων βοηθειών στα σχολεία της Ιεράπετρας

Συνεχίζονται τα μαθήματα πρώτων βοηθειών στα σχολεία της Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

 
Συνεχίζεται με επιτυχία και τη φετινή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) που υλοποιεί το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης τομέα Ιεράπετρας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συνδρομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.
Μέσω αυτού δίνονται εκτός των άλλων δυνατότητες στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο, αλλά παράλληλα δίνονται και τα ερεθίσματα, ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε περιπτώσεις που προκύπτει ανάγκη.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι μαθητές, ανά ομάδες, παρακολουθούν ομιλία και εκπαιδευτική προβολή, επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται με εξάσκηση πάνω σε προπλάσματα στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στο τέλος της παρουσίασης διανέμεται σχετικό ενημερωτικό έντυπο το οποίο επιμελήθηκε το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής του Δήμου Ιεράπετρας.
Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί ήδη στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, ενώ πρόσφατα υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κουτσουρά στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού από τους διασώστες του ΕΚΑΒ τομέα Ιεράπετρας, κ. Γιώργο Αγγελάκη, κ. Μιχάλη Μαρκάκη, κ. Φίλλιπο Χαράμη, όπου μάλιστα παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την υλοποίηση του προγράμματος ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κ. Ιωάννης Τζιρβελάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυροχωρίου, κ. Ιωάννης Ζουμπουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Μανώλης Βρυγωνάκης και η υπεύθυνη υπάλληλος του Δήμου Ιεράπετρας για την υλοποίηση του προγράμματος, κα. Σταυρούλα Κιουρανάκη.
Η υλοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στα υπόλοιπα Γυμνάσια του Δήμου Ιεράπετρας.
Όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας, κ. Αντώνης Πετράς «Στόχος του προγράμματος είναι η υπεύθυνη πληροφόρηση των μαθητών σε ζητήματα πρώτων βοηθειών απαραίτητα για την σωστή και άμεση αντιμετώπιση ατυχημάτων. Γενικότερα η πρόληψη και η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που ο δήμος και το αρμόδιο γραφείο έχει υποχρέωση να υποστηρίξει για το λόγο αυτό στόχος είναι να προγραμματιστούν για να υλοποιηθούν και άλλα ανάλογα προγράμματα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται, να γνωρίζουν και να μπορούν να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν θέματα που αφορούν την υγεία» καταλήγει το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα