Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΣυνεδρίαση του ΤΕΕ-ΤΑΚ στη Σητεία με επίκεντρο τα θέματα της περιοχής

Συνεδρίαση του ΤΕΕ-ΤΑΚ στη Σητεία με επίκεντρο τα θέματα της περιοχής

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στη Σητεία υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Χαρωνίτη συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας -Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.
Όπως ανέφερε ο κ. Χαρωνίτης «Στη Σητεία η τακτική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής γίνεται για θέματα που απασχολούν και ταλανίζουν την περιοχή. Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση για να δούμε πού μπορεί το Επιμελητήριο να σταθεί πρώτα στους συναδέλφους που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στη Σητεία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και βεβαίως πού μπορεί να συνδράμει στα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σητείας. Να προσφέρει λύσεις με βάση την ουσιαστική διάκριση του Τεχνικού Επιμελητηρίου που είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της ελληνικής πολιτείας.
ΤΕΕ ΤΑΚ 1Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σητείας αναφέρθηκε αναλυτικά στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης.
Στην συνεδρίαση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου. Η κ. Πελαγία Πετράκη υπογράμμισε την σπουδαιότητα διεξαγωγής της συνεδρίασης στη Σητεία, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, προκειμένου να συζητούνται τα προβλήματα της κάθε περιοχής.
Ο κ. Αντώνης Ανηψητάκης ΠΜ, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Μία Κρήτη-Περιβάλλον- Άνθρωπος» μίλησε για την συνεργασία αυτοδιοίκησης- ΤΕΕ για ορθολογικό προγραμματισμό και υλοποίηση έργων και δράσεων.
Ο κ. Νίκος Πετράκης ΑΤΜ- Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον ρόλο του Μηχανικού και της Ελληνικής Περιφέρειας στην έξοδο από την κρίση.
Ο κ. Χαράλαμπος Λεβαντάκης μέλος της ΜΕ Λασιθίου για θέματα Σητείας εστίασε στις συγκοινωνιακές υποδομές του Δήμου (ΒΟΑΚ, ΝΟΑΚ, Αεροδρόμιο, Λιμάνι κλπ.).
Ο κ. Στέλιος Σπυριδάκης μέλος της ΜΕ Λασιθίου για θέματα Σητείας αναφέρθηκε σε θέματα χωροταξικού και περιβάλλοντος.
Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Σητείας κ. Μανόλης Κατσικαλάκης στάθηκε στην επίσης σημαντική λειτουργία της Πολεοδομίας Σητείας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα