Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΠρωτιά του Ρεθύμνου στη μαθητική διαρροή

Πρωτιά του Ρεθύμνου στη μαθητική διαρροή

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το σχολείο μαθητές σε όλη τη χώρα, ενώ σε επίπεδο Κρήτης το Ρέθυμνο διατηρεί την πρωτιά της μαθητικής διαρροής, μεταξύ των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.Ωστόσο αν και πρώτο, το Ρέθυμνο εμφανίζει χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και ειδικά μια πενταετία πριν, όπου το ποσοστό ήταν διψήφιο και άγγιζε το 10%.

Το Ρέθυμνο έχει ποσοστό μαθητικής διαρροής της τάξης του 3,89%, υπάρχει δηλαδή θετική εξέλιξη με τα χρόνια.

Για τους εκπαιδευτικούς αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια που έχουν κάνει για τη διατήρηση των επαρχιακών σχολείων και τη στελέχωσή τους – διότι εκεί υπάρχει το κυρίως πρόβλημα μαθητικής διαρροής – απέδωσε και ζητούμενο είναι να μην πραγματοποιηθούν άλλες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μαθητές να το εγκαταλείψουν, επικαλούμενοι ότι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται για μεγάλες αποστάσεις καθημερινά.

Το ζήτημα δηλαδή είναι να μην δοθεί «κίνητρο» στα παιδιά και τις οικογένειές τους να παρατήσουν το σχολείο και να στραφούν στις αγροτικές δουλειές, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα και σε μικρότερο ποσοστό σήμερα, ειδικά στην περιοχή του Μυλοποτάμου αλλά και στην υπόλοιπη επαρχία του νομού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ποσοστά μαθητικής διαρροής για τους άλλους νομούς της Κρήτης είναι: Ηράκλειο 3,16%, Χανιά 2,72% , Λασίθι 2,22%.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου παιδείας, το 3,84% των μαθητών στη χώρα δεν πήγε φέτος στο σχολείο, με χιλιάδες μαθητές να εγκαταλείπουν την Α’ Λυκείου.

ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑΠηγή: goodnet.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα