Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΤρισάγιο και Κοπή Βασιλόπιτας από το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ελούντας

Τρισάγιο και Κοπή Βασιλόπιτας από το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ελούντας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στο ξεκίνημα τους οι Ναυτοπρόσκοποι Ελούντας δεν ξεχνούν να τιμήσουν τους προκατόχους τους, οι οποίοι τίμησαν την υπόσχεση τους και σφαγιάσθηκαν υπό των Τούρκων στο Αϊδίνιο αλλά και όσους πρόσκοπους αναπαύτηκαν εν ειρήνη.
Για αυτό τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των σφραγισθέντων προσκόπων του Αϊδινίου, όπου κατά το έτος 1919 ο Αντνάν Μεντερές ζητά από τον Νίκο Αυγερίδη τοπικό έφορο του Αϊδινίου να απαρνηθεί τον Εθνισμό του, απαντά «Ζήτω η Ελλάς» και του βγάζει με ξίφος το ένα μάτι. Η απαίτηση επαναλαμβάνεται – η απάντηση επίσης, τότε γδέρνεται ζωντανός και το σώμα του πετιέται στον ποταμό Εύδονα. Μαζί του και τα 31 παιδιά που έδωσαν την ίδια απάντηση.
Στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας στην λέσχη των προσκόπων που βρίσκεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ενορίας Ελούντας παρουσία των Βαθμοφόρων, της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος και γονέων των ανήλικων μελών. Με με την παρουσία τους επίσης μας τίμησαν ο Αρχηγος Συστήματος μαζί με την Αρχηγό της Αγέλης από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου.
Μαυρικάκης Ματθαίος
Αρχηγός 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ελούντας

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα