Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΗ συμμετοχή των νέων αγροτών στις κινητοποιήσεις

Η συμμετοχή των νέων αγροτών στις κινητοποιήσεις

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στις φετινές κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την χώρα ένα στοιχείο που έχει αλλάξει και ίσως είναι αυτό που έχει δώσει μια νέα ώθηση, είναι ο μέσος όρος ηλικίας των αγροτών, που έχει μειωθεί πολύ.
Πολλοί είναι οι νέοι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της γης είτε συνεχίζοντας τις καλλιέργειες της οικογένειας τους είτε ξεκινώντας τώρα. Κανείς από αυτούς δεν έχει εισπράξει επιχορηγήσεις ή ευρωπαϊκά προγράμματα, διότι πολύ απλά ακόμα πολλοί δεν έχουν προλάβει.
Ανάμεσα στα άλλα λοιπόν έχει αλλάξει και ο τρόπος της επικοινωνίας, του αγώνα και των επιχειρημάτων τους. Οι νέοι αυτοί άνθρωποι – πολλοί με σπουδές και γνώσεις ξένων γλωσσών και με σιγουριά στην επιλογή τους – βλέπουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες να γίνονται παζάρι σε γραφεία ανθρώπων που δεν έχουν καμία επαφή με το επάγγελμα, όπως λένε.
Στην διαπίστωση αυτή καταλήγει και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ο οποίος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ κάνει λόγο για ανθρώπους νέους που τώρα ξεκινούν και διαπιστώνουν ότι δυστυχώς αντί η πολιτεία να τους βοηθά, τους δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, που το μόνο που κάνουν είναι να τους αποθαρρύνουν.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα