Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΡέθυμνοΠολιτισμόςΤο Καρναβάλι Ρεθύμνου «ταξιδεύει» μέχρι τη Φλωρεντία

Το Καρναβάλι Ρεθύμνου «ταξιδεύει» μέχρι τη Φλωρεντία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σαράντα πέντε ημέρες απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή της μεγάλης παρέλασης του καρνάβαλου, τη γιορτή της σάτιρας, τις εκδηλώσεις γλεντιού, παρέας και αισιόδοξων μηνυμάτων μέσω της αστείας καταγραφής της καθημερινότητας. Καρναβάλι 2016, λοιπόν, και το Ρέθυμνο βρίσκεται μεταξύ άλλων, στο ρυθμό των προετοιμασιών ώστε το βραβευμένο, καθιερωμένο και ξακουστό πλέον καρναβάλι να στεφθεί και φέτος με επιτυχία.

Σε λίγες μέρες αναχωρεί μάλιστα, αποστολή του Καρναβαλιού για τη Φλωρεντία όπου θα υπάρχει ρεθυμνιώτικη συμμετοχή στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό συνέδριο κοινωνιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στην ιταλική πόλη, με θέμα τα καρναβάλια ως θεσμό και την επιρροή τους στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα η αποστολή του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα και στη Βενετία, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της διοργάνωσης του Καρναβαλιού της Βενετίας με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών για την καλύτερη προετοιμασία και διοργάνωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Καρναβάλι του Ρεθύμνου, το Αναγεννησιακό Καρναβάλι όπως λέγεται, ξεκίνησε επίσημα το 1914 με πολλές από εκείνη ακόμη την εποχή, θεματικές εκδηλώσεις. Από τότε μέχρι και σήμερα το στοιχείο που υπερτερεί στις εκδηλώσεις των ημερών του καρναβαλιού είναι η νοσταλγία, οι μνήμες και ο ρομαντισμός. Όπως έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη αντιδήμαρχος τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, το καρναβάλι του Ρεθύμνου έχει πλέον διεθνή αναγνώριση, έχει γίνει πόλος έλξης πολλών τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, ενώ αποτελεί πλέον πολιτιστικό θεσμό με μεγάλη επίδραση στο συνολικότερο τουριστικό προϊόν του νομού.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα