Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΑπόγονοι Τουρκοκρητικών επισκέφτηκαν τον Άγ. Νικόλαο

Απόγονοι Τουρκοκρητικών επισκέφτηκαν τον Άγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ομάδα απογόνων Τουρκοκρητικών, από την περιφέρεια του Κουσάντασι της Τουρκίας, στη νοτιοδυτική Μικρασιατική ακτή (απέναντι από τη Σάμο) επισκέφθηκε χθες τον Άγιο Νικόλαο.
Η εξαμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου με τον Αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη. Την αποτελούσαν, ο Γιουνούς Τσεγκέλ πρόεδρος του Συλλόγου Φιλίας και Αλληλοβοήθειας Κρητών Κουσάντασι, ο Αχμέτ Τσακμάκ Πρόεδρος Κρητών και Ρουμελιωτών του Γκεμλίκ (Κιος, στο Μαρμαρά), ο Τζαχίτ Αρσεβέν πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μελεμέζ στην περιοχή της Μερσίνας, ο Μεχμέτ Κιουτσούκ μέλος του Δ.Σ. του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αϊδινίου, ο Χακάν Τουρχάν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κουσάντασι. Χρέη μεταφραστή εκτέλεσε ο συντοπίτης μας κ. Θανάσης Τσίμπης, εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Ίδρυμα Ανταλλαγέντων της Συνθήκης της Λωζάνης.
Σκοπός της επίσκεψής τους είναι η σύσφιξη των σχέσεων τους ως απογόνων Τουρκοκρητικών, με την Κρήτη και το πολιτιστικό γίγνεσθαι της μεγαλονήσου, ώστε να μην σβήσουν τα έθιμα και η πολιτιστική παράδοση που μετέφεραν οι πρόγονοί τους στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου και η οποία διατηρήθηκε επί ένα αιώνα, αλλά φθίνει σιγά σιγά με την ανανέωση των γενεών.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

https://vimeo.com/153350119

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα