ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΜήνυμα Μητσοτάκη στους εταίρους πριν από το ΕΛΚ

Μήνυμα Μητσοτάκη στους εταίρους πριν από το ΕΛΚ

Από

Ημερομηνία

Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας χαρακτηρίζουν στην ΝΔ το μεταναστευτικό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα και το κλίμα που επικράτησε, όπως επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές, ήταν συναινετικό . Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει πως πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που δεν χωρούν μικροκομματικές αντιπαλότητες.

«Για πολλούς μήνες η κυβέρνηση υποτίμησε αδικαιολόγητα την ένταση, το εύρος και την πολυπλοκότητα του ζητήματος. Έδειξε αργά αντανακλαστικά, πήρε λάθος αποφάσεις και έστειλε λάθος μηνύματα. Τελικά υπό την πίεση ενός χαμένου εξαμήνου που έπληξε πολλαπλώς την αξιοπιστία της χώρας, υποχρεώθηκε να αναλάβει μεγάλες δεσμεύσεις έναντι της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια να ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προκειμένου ο πρόεδρος της ΝΔ στις 15 Φεβρουαρίου να τις παρουσιάσει στους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μήνυμα που θα θελήσει να στείλει ο κ. Μητσοτάκης προς τους ευρωπαίους ηγέτες, λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη του παρουσία στην σύνοδο του ΕΛΚ, όπου εκτός από το ελληνικό πρόγραμμα θα θέσει και το μεταναστευτικό.

Το ίδιο θα πράξει και στις πρώτες επίσημες συναντήσεις που θα έχει με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους και δεν έχουν πιέσει την Τουρκία προκειμένου να μπει «φρένο» στις προσφυγικές ροές.

Οι απεργίες άλλαξαν το πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τελικά την Μυτιλήνη την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να επισκεφθεί το νησί την Τετάρτη αλλά εκείνη την ημέρα απεργούν οι δημοσιογράφοι και την επόμενη είναι η 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει το πρόγραμμα του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει από κοντά με όλους τους φορείς και θα δει την κατασκευή του «hotspot» στην περιοχή.
www.real.gr

Πρόσφατα άρθρα