ΑρχικήUncategorizedΣημαντικές συναντήσεις Τσίπρα με Γεννηματά και Κουβέλη

Σημαντικές συναντήσεις Τσίπρα με Γεννηματά και Κουβέλη

Από

Ημερομηνία

Δυο κρίσιμες συναντήσεις έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, που δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Η Φώφη Γεννηματά, που ζήτησε τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό με αντικείμενο το προσφυγικό, αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη εθνικής στρατηγικής στο πρόβλημα προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί εκτός Σένγκεν, αλλά και προκειμένου να μην μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μάλιστα, θα ανακοινώσει και τη λήψη πρωτοβουλιών προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η συνάντηση, εκ των πραγμάτων, θα μετατραπεί σε συνάντηση εφ’ όλης της ύλης, παρότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αρνηθούν δημοσίως ότι επέκτειναν την ατζέντα και σε θέματα στρατηγικής. Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα συζητούσε για την αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μόνο με τη Φώφη Γεννηματά και όχι με τον Σταύρο Θεοδωράκη ή τον Βασίλη Λεβέντη, παρότι γνωρίζει τις αντιδράσεις στελεχών με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με τον Φώτη Κουβέλη ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όμορες πολιτικές δυνάμεις. Οι δυο άνδρες είχαν κλείσει το ραντεβού την ημέρα των Θεοφανείων, στο ευχετήριο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού προς τον επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εφόσον υπάρξει προγραμματική συμφωνία, ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που τον ακολουθούν δεν αποκλείεται να ενταχθούν σε έναν διευρυμένο ΣΥΡΙΖΑ ή απλώς να συνεργαστούν μαζί του.

Το τετ-α-τετ με τον Φώτη Κουβέλη αποτελεί την απαρχή κινήσεων του Αλέξη Τσίπρα ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να έχει ως στόχο το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και την επιστροφή παλαιών στελεχών στην Κουμουνδούρου.

Πρόσκληση διαλόγου στους αγρότες

Με το παρθενικό της μπρίφινγκ το μεσημέρι σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται μεταξύ άλλων να απευθύνει πρόσκληση στους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές, θα εμφανιστεί ανοιχτή σε επιμέρους αλλαγές και θα συνεχίσει την πόλωση με τη Νέα Δημοκρατία.
www.real.gr

Πρόσφατα άρθρα