Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΕπιστολή Δημάρχου Χανίων εν’ όψει αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Επιστολή Δημάρχου Χανίων εν’ όψει αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

 
Εν αναμονή της ανακοίνωσης της αναδιάρθρωσης και μετά από συναντήσεις που είχε με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τόσο τους προβληματισμούς του όσο και τις προτάσεις του για το μέγιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της τάξης και της ευνομίας στο Δήμο Χανίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συμβολή της αστυνομίας για την επίλυση του κυκλοφοριακού:
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών και μετά από συναντήσεις με την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω τα παρακάτω:
“Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι απασχολεί την ηγεσία των αστυνομικών δυνάμεων της Κρήτης η αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και προτείνει ενδιαφέρουσες λύσεις για την επίτευξη καλύτερης αστυνόμευσης, τις οποίες μας εξέθεσαν σε πρόσφατη συνάντηση.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι απόψεις της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, που υποστηρίζουν, μέσω της αναδιάταξης των αστυνομικών δυνάμεων την ενίσχυση των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων.
Όσον αφορά την αστυνόμευση στον Δήμο Χανίων έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Το σημαντικότερο έλλειμμα στην αστυνόμευση της πόλης αφορά την παράνομη στάθμευση και γενικότερα το κυκλοφοριακό, που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες με αιχμή τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της αστυνομίας μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Όπως ανέφερα και στην τοπική ηγεσία της Αστυνομίας θεωρώ ότι από το προσωπικό, που θα μετακινηθεί ή θα προστεθεί, πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί ουσιαστικά η δύναμη της τροχαίας Χανίων και να υπάρξει προγραμματισμός διαρκούς αστυνόμευσης στα ευαίσθητα σημεία ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
Θα ήταν επίσης χρήσιμο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας δυνάμεων της αστυνομίας που σταθμεύουν στην πόλη και έχουν άλλη αποστολή, ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην αστυνόμευση του κυκλοφοριακού κατά τον νεκρό τους χρόνο.
Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπ’ όψιν εκτός από τις ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης και οι ανάγκες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων και ιδιαίτερα των αναπτυσσόμενων περιοχών, το Ακρωτήρι, με έμφαση στα Κουνουπιδιανά, και την Νέα Κυδωνία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά να ληφθούν υπ’ όψιν και οι ιδιαιτερότητες περιοχών όπως τα Κεραμειά.
Εκτός από την αναδιάταξη θεωρώ επιβεβλημένο να προστεθούν αστυνομικοί από άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να έχουμε στα Χανιά και στην Κρήτη μία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που να μην υπολείπεται σε σχέση με άλλες περιοχές.
Αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουμε από αυτή την αναδιάταξη είναι η αστυνομία να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη”.

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα