Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΟι γιατροί θα πιέσουν με κλείσιμο των ιατρείων τους

Οι γιατροί θα πιέσουν με κλείσιμο των ιατρείων τους

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Αποφασισμένοι είναι οι γιατροί της χώρας να αποτρέψουν την εφαρμογή του σχεδιαζόμενου ασφαλιστικού. Η βούληση αυτή αντανακλάται στην απόφαση που έλαβαν κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που έγινε στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, τα 300 περίπου μέλη της Γενικής Συνέλευσης η οποία αποτελείται από προέδρους και μέλη όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, υιοθέτησαν την «πρόταση Νικολαράκη» και μάλιστα ψήφισαν ομόφωνα χωρίς λευκό ή αρνητική ψήφο, αποφασίζοντας να βάλουν στο τραπέζι της όποιας διαπραγμάτευσης εξελιχθεί το επόμενο διάστημα το πιο ισχυρό όπλο: Την αναστολή της λειτουργίας του ιατρικού επαγγέλματος.
Το γεγονός ότι το σύνολο των εκπροσώπων της χώρας αποφασίζει να δράσει με τόσο δυναμικό τρόπο, σημαίνει πως η ρήξη που επέρχεται με την κυβερνητική πολιτική αναμένεται να είναι μεγάλη. Κι αυτό γιατί μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το Δ.Σ. οφείλει τώρα «να συντονίσει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Συνέλευσης». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ενημερώσει επίσημα όλους τους Συλλόγους που θα κληθούν να πάρουν θέση για την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
«Σε δύσκολες καταστάσεις απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, σε τραγικές καταστάσεις όπως αυτές που βιώνει η χώρα μας σήμερα απαιτούνται ριζοσπαστικά και επώδυνα μέτρα κι όχι συμβιβασμοί», τόνισε στη Γενική Συνέλευση κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, Κώστας Νικολαράκης, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τα προβλήματα που συνεπάγεται για τους γιατρούς.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα