Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΘετικά τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα το 2016

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα το 2016

Από

Ημερομηνία

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα στα Χανιά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο και αφορούν τις αναμενόμενες για το 2016 αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας, καθώς και στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Λιμενικό Ταμείο, στα δύο λιμάνια αναμένονται 68 αφίξεις εκ των οποίων, οι 61 στη Σούδα και 7 στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

Η πρώτη άφιξη είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου 2016, ωστόσο το «κύμα» των αφίξεων θα είναι από τις 24 του ίδιου μήνα. Η αυλαία της κρουαζιέρας στα Χανιά θα πέσει στο τέλος Νοεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι περισσότερες αφίξεις (17) αναμένονται τον Μάιο και ακολουθούν ο Ιούνιος με 13 αφίξεις και ο Οκτώβριος με 11 αφίξεις.

Σύμφωνα, ωστόσο, με ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, από την επικοινωνία που υπάρχει με τους εμπλεκόμενους φορείς της κρουαζιέρας, αναμένεται περαιτέρω αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Σούδας για το 2016.

Το 2015 στα Χανιά, είχε «κλείσει» με 67 προσεγγίσεις πλοίων κρουαζιέρας ενώ οι αφίξεις επιβατών ήταν 105 χιλιάδες.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα