Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΑποκατάσταση του τεμένους της Βαλιδέ Σουλτάνας

Αποκατάσταση του τεμένους της Βαλιδέ Σουλτάνας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Το εν λόγω τζαμί, έχει είσοδο από την οδό Τομπάζη και τον μιναρέ του μπορεί κανείς να τον δει από την πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Ωστόσο το μνημείο είναι κλειστό επί δεκαετίες και έτσι έιναι άγνωστο στους πολλούς, αφού δεν έχει μπει κανείς μέσα.Στον μιναρέ έχει τοποθετηθεί σκαλωσιά, προκειμένου να στηριχθεί εφόσον ένα τμήμα του είναι επικίνδυνο να πέσει, αλλά και για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η μελέτη αναστήλωσης και να ξεκινήσουν οι εργασίες όταν εγκριθεί η αποκατάσταση.

Η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανακαίνιση και αποκατάσταση των κύριων χώρων έχει ολοκληρωθεί και όπως μας είπε η κα Τζιγκουνάκη όταν ολοκληρωθεί το σκέλος της οικονομοτεχνικής μελέτης θα κατατεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων για έγκριση.

Το συνολικό κόστος δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ωστόσο η ολοκλήρωση της μελέτης θα δείξει το ακριβές ποσό και αν θα χρειαστεί επιπλέον κονδύλι από αυτό που έχει ήδη εξασφαλίσει για αυτό το σκοπό η τοπική εφορεία.

Άμεσα επίσης σε συνεργασία με το δήμο, καθώς η αρχαιολογία έχει ζητήσει τη βοήθειά του, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση κάποιων πρόσθετων μικρών κτηρίων στην αυλή του μνημείου που χρησιμοποιούσε η αρχαιολογία για διάφορες εργασίες.

Πάντως και στις εργασίες αυτού του μνημείου έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Πηγή: goodnet.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα