Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠροτάσεις Ρωμανιά για να σωθεί η κοινωνική ασφάλιση

Προτάσεις Ρωμανιά για να σωθεί η κοινωνική ασφάλιση

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς μίλησε χθες στο «Ρεξ» για το ασφαλιστικό, τις προωθούμενες αλλαγές, τα μνημόνια, τις κυβερνητικές πολιτικές, νυν και πρώην, αλλά και διατύπωσε την πρότασή του για έναν «άλλο δρόμο».
Την ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και τοπικά σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών.
Τον ομιλητή και το βιογραφικό του παρουσίασε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Μιχάλης Κλώντζας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Μανουσάκης από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Αναλύθηκε λεπτομερώς πώς και γιατί η προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων αφορά όλους και όλες, τους ήδη και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, τους νέους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, τις εργαζόμενες μητέρες.
Ο ομιλητής πρότεινε μια άλλη λύση, έναν άλλο δρόμο, για να σωθεί η κοινωνική ασφάλιση, εάν χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή, μειωθεί η ανεργία, αποκατασταθούν οι μισθοί, εάν υπάρχουν κίνητρα για τους ασφαλισμένους και πιο αυστηρές ποινές για τους εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν, εάν αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, εάν αποκατασταθεί η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα