Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΠιο ευέλικτο ζητά να γίνει το νεο Leader ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής...

Πιο ευέλικτο ζητά να γίνει το νεο Leader ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Αποδοτικές ήταν οι επαφές που είχε στην Αθήνα σε Υπουργεία και υπηρεσίες για προώθηση θεμάτων του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Ο κ. Στεφανάκης ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Λασιθίου, είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων με τον αναπλ. Υπουργό Μάρκο Μπόλαρη για την υλοποίηση του νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος CLLD (Leader) 2014-2020.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να γίνει το νέο “Leader” περισσότερο ευέλικτο αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις-επενδύσεις του προγράμματος στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό γεγονός που θα βοηθήσει την οικονομία του τόπου εν μέσω οικονομικής ύφεσης, όπως επίσης τα νέα επενδυτικά σχέδια να «ανοίξουν» για την υλοποίηση έργων μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στον Υπουργό κο. Μπόλαρη τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού προγράμματος πρέπει να αξιοποιηθούν με έμφαση στην ωριμότητα των επενδυτικών σχεδίων όπως επίσης να βοηθήσουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την μείωση της ανεργίας.

Το «Leader» αναμένεται να «ανοίξει» εντός του 2016 δίνοντας προτεραιότητα στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, στους αγρότες-πρωτογενή τομέα, ανέργους και τουρισμό.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο συμμετείχε και ο υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά Μανόλης Κουτουλάκης.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα