Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνο«Θα πάρουμε τη σκυτάλη από τους αγρότες»

«Θα πάρουμε τη σκυτάλη από τους αγρότες»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Αποφασισμένα να «πάρουν τν σκυτάλη από τους αγρότες» είναι τα μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) με αφορμή την επανέναρξη της πολιτικής πλειστηριασμών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για χρέη προς το Δημόσιο, διαμηνύοντας πως το παγκρήτιο δίκτυο προετοιμάζει δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο Σύλλογος παρουσιάζει στοιχεία που καταδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται δανειολήπτες στο νομό Ρεθύμνου, αφού το 80% περίπου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις ενώ το 20% βρίσκεται στο «όριο».

 

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΞΑΝΑ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ

Παραπλανητικό χαρακτηρισμό κρίνει ο Πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Σήφης Σουχλάκης την επανέναρξη των πλειστηριασμών, αφού όπως ανέφερε «οι πλειστηριασμοί δεν σταμάτησαν ποτέ ουσιαστικά».

Ο κ. Σουχλάκης υπογράμμισε πως ο ΣΑΟΡ σε συνεννόηση με το δίκτυο Κρήτης προγραμματίζει δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, ανάλογες με εκείνες των αγροτών, που όμως θα πλαισιωθούν από εκστρατεία ενημέρωσης πολιτών και φορέων σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, τους δανειολήπτες και το ευρύτερο «ασφυκτικό» καθεστώς που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την πρώτη κατοικία και τις επιχειρήσεις. «Παράλληλα με την εκστρατεία ενημέρωσης, θα καταθέσουμε ψήφισμα στους δήμους, σε φορείς και βουλευτές ώστε να πάρουν θέση. Θα πάρουμε τη σκυτάλη από τους αγρότες και θα επικεντρωθούμε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κυρίως σε τράπεζες και πολιτικά γραφεία» υπογράμμισε ο κ. Σουχλάκης.

Την ίδια ώρα ο ΣΑΟΡ δίνει το «παρών» κάθε Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όταν υπάρχει πλειστηριασμός.

 

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»

Η εικόνα σε ό,τι αφορά το νομό Ρεθύμνου σε επίπεδο επιχειρήσεων αλλά και πρώτης κατοικίας κυμαίνεται σε ανησυχητικά ποσοστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΣΑΟΡ, περίπου το 60% των επιχειρηματικών δανείων, βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ εκτιμάται πως περίπου 5.000 κατοικίες στο νομό κινδυνεύουν άμεσα από πλειστηριασμούς.

Ο κ. Σουχλάκης αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικό παράδειγμα πλειστηριασμών και υπογράμμισε: «Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με πλειστηριασμό Α’ κατοικίας και μάλιστα δύο φορές μέσα στο 2015 για το ίδιο σπίτι. Ακόμη και όσα σπίτια προστατεύονται υπό προϋποθέσεις, κινδυνεύουν. Συνολικά το 80% του νομού είναι στο «κόκκινο» και οι υπόλοιποι στα πρόθυρα. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να φτιάξουν hot spots και για εμάς, αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς» ανέφερε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Πηγή: goodnet.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα