Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΚρεοπώλες Χανίων: Ανεξέλεγκτες οι πολυεθνικές

Κρεοπώλες Χανίων: Ανεξέλεγκτες οι πολυεθνικές

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Στήριγμα στον απλό κόσμο αποτελεί το κρεοπωλείο της γειτονιάς και του χωριού που αυτές τις ημέρες δέχεται πολύ μεγάλη πίεση από τις πολυεθνικές και το παρεμπόριο στο χώρο του κρέατος. Αυτό τονίσθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Χανίων το βράδυ της Τετάρτης με τα μέλη του Συλλόγου να δηλώνουν προβληματισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν και να ζητούν από τις υπηρεσίες να προχωρούν σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους.

«Πολλοί συνάδελφοι είναι πολύ κακή οικονομική κατάσταση γιατί οι πολυεθνικές κάνουν ότι θέλουν. Δεν ξέρω πως γίνεται να μην μπορεί κανείς να τους βάλει σε τάξη! Κυριαρχούν στην αγορά και προσπαθούν να κλείσουν τον μικρομεσαίο για να ελέγξουν τα πάντα. Και όταν δεν υπάρχουν μικρά μαγαζιά οι πολυεθνικές βάζουν ότι τιμές θέλουν» ανάφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σήφης Κουρομιχελάκης.

Ο κ. Κουρομιχελάκης κατήγγειλε την εισαγωγή κρεάτων που «βαπτίζονται» ελληνικά από μεγάλες πολυεθνικές και στάθηκε στο ρόλο του κρεοπωλείου της γειτονιάς επισημαίνοντας πως ο κρεοπώλης που βλέπει ότι «υπάρχουν πελάτες που θέλουν να πάρουν 2-3 μπριζόλες ή ζητάνε ένα μπουτάκι κοτόπουλο και τους το δίνει χωρίς να ζητήσει χρήματα, ή βάζει και κάτι παραπάνω. Αυτή τη σχέση με τον απλό κόσμο δεν μπορούν να την έχουν οι πολυεθνικές».

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο παρεμπόριο που έχει γιγαντωθεί τα χρόνια της κρίσης. «Αγοράζει ο καθένας κρέας από οπουδήποτε, φτιάχνει λουκάνικα ή απάκια με ανθυγιεινό τρόπο, χωρίς κανένα έλεγχο και τα πουλάει από πόρτα σε πόρτα. Στο κρεοπωλείο για να φτιάξεις λουκάνικα και απάκια πρέπει να έχεις όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και αυτοί που κάνουν παρεμπόριο φτιάχνουν τα λουκάνικα κάτω από τις ελιές ή σφάζουν εκτός σφαγείου. Πρέπει οι αρχές να δραστηριοποιηθούν και να κάνουν τους αναγκαίους ελέγχους» είπε ο κ. Κουρομιχελάκης.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

Το θέμα το παράνομου εμπορίου έθιξε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ.Κώστας Φιωτάκης αντιπρόεδρος σημειώνοντας πως πέρα από τη φοροδιαφυγή «κάποιοι ασυνείδητοι παίζουν με την υγεία του κόσμου» ενώ αναφέρθηκε και στο αίτημα του Συλλόγου εδώ και ένα χρόνο προς το Δήμο Χανίων για τη δημιουργία μικρού σφαγείου.
Σφαγείο για μικρά ζώα όπως το κουνέλι και το κοτόπουλο δεν υπάρχει στα Χανιά με αποτέλεσμα τα ζώα αυτά από τις μονάδες των Χανίων να πηγαίνουν στο σφαγείο που υπάρχει στο Ηράκλειο, να σφάζονται εκεί και στη συνέχεια να επιστρέφουν στα Χανιά. Οι κρεοπώλεις είπαν πως η λειτουργία ενός σφαγείου για αυτά τα ζώα θα κατεβάσει αμέσως την τιμή του προϊόντος. Τόνισαν πως παρότι ο δήμαρχος Χανίων έχει εμφανιστεί θετικός στο αίτημα τους μέχρι στιγμής δεν έχουν δει να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα