Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΣυνεχίζονται οι δράσεις για την προβολή της διατροφικής αξίας του ελαιόλαδου

Συνεχίζονται οι δράσεις για την προβολή της διατροφικής αξίας του ελαιόλαδου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Συνεχίζονται σε όλο το νησί οι δράσεις του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), με θέμα «Ευαισθητοποίηση νεολαίας για τη γευστική, υγιεινή και πολιτιστική άξια της ελιάς και του Ελαιολάδου», που έχουν ως επίκεντρο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση κυρίως μαθητών δημοτικών σχολείων για τις διατροφικές αξίες του ελαιόλαδου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες στο 7ο δημοτικό σχολείου Ρεθύμνου μια ακόμα εκδήλωση, μέσα από την οποία αναδείχτηκε η σημασία του ελαιόλαδου στην καθημερινή μας διατροφή, στην υγεία αλλά και η πολιτιστική αξία της ελιάς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ του ΣΕΔΗΚ για τον πολιτισμό της ελιάς και το λάδι και στη συνέχεια ο επιστημονικός συνεργάτης του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης Νίκος Μιχελάκης ανέλυσε τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος ευαισθητοποίησης της νεολαίας για τη ελιά και το λάδι που είναι:

*Η ευαισθητοποίηση της νεολαίας του νησιού για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου.

*Η προώθηση της κατανάλωσης του ελαιολάδου αντί των σπορελαίων στις επιχειρήσεις εστίασης.

*Η βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των παιδιών και ενηλίκων μόνιμων κατοίκων και τουριστών του νησιού.

*Η ανάπτυξη γαστρο- νομικού τουρισμού στα αστικά κέντρα και στην ενδοχώρα.

*Η προτίμηση και κατανάλωση τοπικών προϊόντων και η ενίσχυση της απασχόλησης στο νησί.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων, στους στόχους του ΣΕΔΗΚ υπάρχουν και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες όπως:

*Η εκδοση δυο βιβλίων που θα απευθύνονται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού το ένα και σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού το άλλο.

*Παραγωγή ψηφιακού υλικού που θα απευθύνεται σε παιδια Δημοτικού και θα περιλαμβάνει e-book, CD και διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια

*Έκδοση των βιβλίων και του ηλεκτρονικού υλικού στα Αγγλικά και διάθεσή του σε παιδιά ξένων επισκεπτών σε συνεργασία με Τουριστικές Επιχειρήσεις.

*Οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με Δήμους, Σχολεία και άλλους Φορείς σε όλη την Κρήτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Ρέθυμνο, ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη τα παιδιά να διδαχτούν τη σημασία της ελιάς και του ελαιόλαδου στη καθημερινή τους διατροφή, επισημαίνοντας: «πρέπει να αναθεωρήσουμε και να επιστρέψουμε στο παραδοσιακό μοντέλο διατροφής και σε αυτή τη γνώση για τις νέες γενιές στοχεύει ο ΣΕΔΗΚ με το πρόγραμμα που υλοποιεί».

Η εκδήλωση περιελάμβανε δρώμενα με θέμα το ελαιόλαδο καθώς και ομιλία από τον διατροφολόγο Χάρη Χαρωνίτη με θέμα: «ελαιόλαδο και σπορέλαια: Θετικές και αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και η καταλληλότητά τους στο τηγάνισμα».

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα