Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΑνεβάζει τους τόνους η Άγκυρα

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σε υψηλό επίπεδο συναγερμού βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους. Η Τουρκία υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης και πιέζει τη Δύση για ανάληψη δράσης, ενώ επιμένει ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οι Κούρδοι της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, 14 άτομα σε 7 τουρκικές επαρχίες, τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την επίθεση στην Άγκυρα. «Αν και το ΡΚΚ και το PYD (το κόμμα Δημοκρατική Ένωση της Συρίας) το αρνούνται, οι πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση», είπε ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία κάλεσε και ενημέρωσε για την επίθεση τους πρεσβευτές των χωρών των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Επιπλέον προχώρησε σε ενημέρωση και των πρεσβευτών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και τα στοιχεία που φέρονται να υποδεικνύουν ότι ευθύνονται οι Κούρδοι της Συρίας. Τόσο το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης της Συρίας ( PYD) όσο και η ένοπλη πτέρυγα του έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση.

Παράλληλα η τουρκική πολεμική αεροπορία άρχισε τις επιχειρήσεις και βομβάρδισε τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στα βουνά του βορείου Ιράκ.

Προειδοποιεί η Μόσχα

Οι δυτικές χώρες που κατηγορούν τη Ρωσία ότι διενεργεί αεροπορικές επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων στη Συρία «δεν διαθέτουν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα στοιχεία» για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σε ένα ξεχωριστό σχόλιο που απευθυνόταν στην Τουρκία, η οποία έχει κατηγορήσει με σφοδρότητα τη Ρωσία ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους και νοσοκομεία στη Συρία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε: «Όλο αυτό είναι ψέμα».

Η Ζαχάροβα δήλωσε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου πως οποιαδήποτε διείσδυση στο συριακό έδαφος από μια ξένη δύναμη θα είναι παράνομη και πως τίποτα δεν σταματά άλλα κράτη που ανησυχούν για την τρομοκρατική απειλή που προέρχεται από τη Συρία από το να αναλάβουν δράση σε συνεργασία με τη Συρία.

Η Μόσχα υποστηρίζει μια αδιαίρετη Συρία, δήλωσε εξάλλου η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ έκανε τη δήλωση αυτών απαντώντας σε ερώτηση αν η Μόσχα διαβλέπει το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη Συρία.
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα