Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΟ λογαριασμός στους ιδιοκτήτες για τα αυθαίρετα στον Μπάλο

Ο λογαριασμός στους ιδιοκτήτες για τα αυθαίρετα στον Μπάλο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το κράτος -μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης- θα αναλάβει την απομάκρυνση των μπάζων που έχουν συγκεντρωθεί στον Μπάλο μετά την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων! Ωστόσο, το κόστος της απομάκρυνσης που είναι μεγάλο θα το επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες τους, στους οποίους θα σταλεί και ο λογαριασμός!

Την ίδια ώρα ο Δήμος Κισάμου δηλώνει πως θα λειτουργήσει κανονικά την καντίνα του στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Για το ζήτημα της απομάκρυνσης των μπάζων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες στη Διεύθυνση Δασών με τη συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Χανίων και του Δήμου Κισάμου.

«Προφανώς αυτή η εικόνα των σωρών των μπάζων δεν μπορεί να παραμείνει. Το πρόβλημα επικεντρώνεται στον μεγάλο όγκο ξύλων από τις κατασκευές και όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι σύντομα θα βρεθεί λύση. Εμείς ζητήσαμε μέχρι τέλη του Απρίλη να μην υπάρχουν τα μπάζα. Συμφωνήθηκε λοιπόν να αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απομάκρυνσή τους με επιβάρυνση των ίδιων των ιδιοκτητών, οι οποίοι είναι γνωστοί. Το κόστος πάντως είναι πολύ μεγάλο λόγω των δυσκολιών προσέγγισης της περιοχής», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης.

Αναφορικά με την καντίνα του Δήμου Κισάμου, η οποία είχε πυρποληθεί στις αρχές Ιανουαρίου από νεαρό άτομο που εργαζόταν σε παράνομη καντίνα στην περιοχή, ο Δήμαρχος ανέφερε πως προχωρά όλες τις διαδικασίες ώστε να επαναλειτουργήσει και να προσφέρει τα απαραίτητα στους επισκέπτες. Η καντίνα θα έχει μία μορφή προκάτ και θα είναι μικρότερη από την προηγούμενη.

Τέλος αναφορικά με τον χώρο στάθμευσης που θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος στην περιοχή της Καλυβιανής στην αρχή της χερσονήσου της Γραμπούσας ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως θα προχωρήσει άμεσα μόλις εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τις Υπηρεσίες.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα