ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΟ Σητειακός Στ. Πετράκης παρουσιάζει τη μουσική της Κρήτης σε όλο τον...

Ο Σητειακός Στ. Πετράκης παρουσιάζει τη μουσική της Κρήτης σε όλο τον κόσμο

Από

Ημερομηνία

Το Κρητικό Κουαρτέτο του Σητειακου Στέλιου Πετράκη συμμετείχε πρόσφατα σε δυο φεστιβάλ σε Αμερική και Ινδία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου 2016 ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στο σπουδαιότερο φεστιβάλ της πόλης, το globalFEST 2016. 12 καλλιτέχνες που επελέγησαν μετά από 1100 αιτήσεις, μοιράστηκαν τις 3 σκηνές του Ιστορικού Webster Hall στη συνοικία Chelsea του Manhattan. Στην SOLD OUT βραδιά εκείνη παραβρέθηκαν 2000 επαγγελματίες του χώρου της μουσικής (διευθυντές, δημοσιογράφοι φωτογράφοι κλπ) αλλά και κανονικοί ακροατές. Η παράσταση μίας ώρας περίπου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα ακροατήριο σχεδόν να ουρλιάζει από ενθουσιασμό.

Το σχετικό δημοσίευμα στις NEW YORK TIMES δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Κρητικό κουαρτέτο με τα πιο επαινετικά λόγια.
Στις 23 Φεβρουαρίου το Κουαρτέτο βρέθηκε στο Κάστρο της πόλης Nagaur στο Rajastan της Ινδίας, στα πλαίσια του Γαλλο – Ινδικής διοργάνωσης του φεστιβάλ ιερoύ πνεύματος «World sacred Spirit Festival 2016», παίζοντας σε ένα υψηλού επιπέδου διεθνές ακροατήριο, που είχε ταξιδέψει στη πόλη αυτή ειδικά για το φεστιβάλ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 του ίδιου μήνα η παράσταση δόθηκε στην «Ακρόπολη» της πόλης Jodhpur, το επιβλητικό φρούριο Mehrangarh.

Το Κουαρτέτο αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που προσκαλείται και παρουσιάζει τη μουσική της Κρήτης σε διεθνή ακροατήρια, και που μπορεί και της δίνει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη. Ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς του για την αμέριστη συμπαράσταση, και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για πιο κοντινούς αυτή τη φορά προορισμούς, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην Αθήνα στις 15 Απρίλη, και στο Balkan Trafik Festival 2016 στις Βρυξέλλες, την αμέσως επόμενη ημέρα.

Πρόσφατα άρθρα