ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΜειωμένες κατά 30-50% οι βροχοπτώσεις στα Χανιά

Μειωμένες κατά 30-50% οι βροχοπτώσεις στα Χανιά

Από

Ημερομηνία

Η σωστή διαχείριση του υδάτινου δυναμικού από φορείς και πολίτες και η αναρρύθμιση των υφιστάμενων πηγών με νέες γεωτρήσεις, προτάσσονται ως τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα λειψυδρίας στον κάμπο των Χανίων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Το θέμα της αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού τέθηκε επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς, που σχετίζονται με τη διαχείριση του νερού, κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα λειψυδρίας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε τον φετινό χειμώνα υπήρξε μείωση των βροχοπτώσεων κατά 30-50% στην περιοχή των Χανίων ωστόσο αυτό επηρέασε κυρίως τη στάθμη των επιφανειακών και όχι των υπογείων υδάτων.

«Αν και η χρονιά υδρογεωλογικά δεν ήταν η καλύτερη, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι απαιτήσεις τόσο για άρδευση όσο και για ύδρευση, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αρκεί βέβαια να μην υπάρξει πανικός και σπατάλη στην διαχείριση του νερού. Το νερό φθάνει για όλους» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι τα μέτρα για την προστασία του υδάτινου δυναμικού πρέπει να λαμβάνονται κάθε χρόνο και όχι μόνο όταν υπάρχει ανομβρία ενώ παράλληλα κάλεσε πολίτες και φορείς να εφαρμόζουν σωστές πρακτικές για τη διαχείριση του νερού.

Στην σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση των αναγκών αλλά και των διαθέσιμων ποσοτήτων σε νερό ανά φορέα διαχείρισης.

Πρόσφατα άρθρα