Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΑναβαθμίζεται ο ρόλος και η λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων

Αναβαθμίζεται ο ρόλος και η λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων

Από

Ημερομηνία

Η αναβάθμιση της λειτουργίας των συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία της Κρήτης είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης, όπως ανέφερε σήμερα από τα Χανιά ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Τερζάκης.
Ο κ. Τερζάκης συναντήθηκε με διευθυντές σχολικών μονάδων από τα Χανιά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι « η περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης διαμορφώνει μια πρόταση που θα εχει ως στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας των συλλόγων διδασκόντων».
Eπεσήμανε ότι «προτείνομε ο σύλλογος διδασκόντων να έχει περισσότερες αρμοδιότητες από αυτές που έχει μέχρι τώρα, να λαμβάνει αποφάσεις και για τοπικά προγράμματα σπουδών και για ζητήματα που αφορούν την παιδαγωγική διαδικασία».
Στην συνάντηση συζητήθηκαν γενικά και ειδικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία των μονάδων εκπαίδευσης στο νησί, όπως αυτό της έλλειψης προσωπικού που όπως επισημάνθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι επί σειρά ετών δεν είχαν γίνει μόνιμοι διορισμοί, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν τα νέα προγράμματα σπουδών, το ζήτημα της μείωσης της ύλης, των νέων βιβλίων καθώς και του οργανογράμματος λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Πρόσφατα άρθρα