ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΠροβλήματα λόγω της φετινής ανομβρίας

Προβλήματα λόγω της φετινής ανομβρίας

Από

Ημερομηνία

Τον Πρόεδρο Παναγιώτη Λιλιμπάκη και εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών της Τοπικής Κοινότητας Κατσιδωνίου δέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο τρόπος διαχείρισης της γεώτρησης στη Σίτανο. Από αυτήν αρδεύεται η περιοχή, όμως λόγω της φετινής ανομβρίας έχει προκύψει πρόβλημα.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δρακάκης, ήταν έκδηλη ήταν η αγωνία όλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Λόγω του προορισμένου ύψους των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν φέτος, γεωτρήσεις την ευθύνη των οποίων έχει η Υπηρεσία Άρδευσης και Ύδρευσης του Δήμου, έχουν σοβαρό πρόβλημα. Όπως εξήγησε ο κ. Πατεράκης, όλες οι «προβληματικές» γεωτρήσεις παρακολουθούνται από την υπηρεσία, εντοπίζονται εκείνες που έχουν το εντονότερο πρόβλημα, καταγράφεται με σκοπό την αντιμετώπιση του εν όψει της νέας αρδευτικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου.

Στην γεώτρηση της Σιτάνου, έχει παρατηρηθεί μία έντονη πτώση της στάθμης του νερού με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο που θα λειτουργεί τη νέα σαιζόν, ως προς τις ώρες και κυβικά μέτρα νερού που θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι παραγωγοί ανά ελαιόδεντρο.

Παρακολουθούμε τα δεδομένα σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων κι ανάλογα θα λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα, αν χρειαστεί, την θερινή περίοδο. Χρειάζεται προσοχή φέτος στο νερό, όχι υπερκατανάλωση, λελογισμένη κατανάλωση και στην άρδευση και την ύδρευση.

Και βέβαια, εάν και όπου εμφανιστεί πρόβλημα στις γεωτρήσεις μας, προηγείται η ύδρευση της άρδευσης.

Για να μην φτάσουμε στο σημείο να λάβουμε αυστηρές αποφάσεις κάνω έκκληση, προσοχή στις υδάτινες ποσότητες, τις οποίες χρησιμοποιούμε».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα