ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΔήλωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με τη νέα καθυστέρηση στο έργο του αεροδρομίου...

Δήλωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με τη νέα καθυστέρηση στο έργο του αεροδρομίου Καστελλίου

Από

Ημερομηνία

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τη νέα καθυστέρηση στο έργο του αεροδρομίου Καστελλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, νέα παράταση θα δοθεί στην προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου 2016 δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι. Οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι φρούδες ελπίδες του αρμόδιου Υπουργού κ. Σπίρτζη, για ακόμη μια φορά, αποκαλύπτονται από τα ίδια τα γεγονότα.

Ο διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι είχε προκηρυχθεί από το Μάιο του 2014 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2019.

Αφού χάθηκε πάνω από ένας χρόνος μέχρι να αποφασίσει η Κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει με το νέο αεροδρόμιο και μετά από συνεχείς παρατάσεις και αναβολές προγραμματίστηκε η νέα δημοπράτηση για τις 6 Μαΐου 2016.

Όμως, η αντιφατική πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίστηκε: αφενός, δια στόματος του κ. Σπίρτζη ανακοινωνόταν η επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών του έργου και αφετέρου στα τεύχη δημοπράτησης δεν είχαν συμπεριληφθεί οι παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών δίνοντας δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου τις παρατηρήσεις τους επί των τευχών της δημοπράτησης έως την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου (ημερομηνία δημοπράτησης του έργου).   

Μάταια επισημαίναμε τον κίνδυνο νέας καθυστέρησης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Για να μας εγκαλεί, μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης για δήθεν κινδυνολογία και δημιουργία εντυπώσεων. 

Η ολιγωρία της Κυβέρνησης οδηγεί σε νέα καθυστέρηση! Δύο πολύτιμα χρόνια έχουν χαθεί για  το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Κρήτης!

Δυστυχώς, το έργο οδηγείται σε νέα πολύμηνη καθυστέρηση! Ευτυχώς, για τους Έλληνες πολίτες,  “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”!».

Πρόσφατα άρθρα