Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣχέδιο αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων για μια ανθρώπινη και λειτουργική πόλη

Σχέδιο αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων για μια ανθρώπινη και λειτουργική πόλη

Από

Ημερομηνία

Επιμερισμό του έργου της αστυνόμευσης και εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κυκλοφοριακά η πόλη μέσα στην τουριστική περίοδο, προβλέπει το σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται από κοινού ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Τροχαία και το Λιμεναρχείο, ώστε η πόλη να γίνει πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη για τους κατοίκους της και για το πλήθος των ξένων επισκεπτών που θα υποδεχτεί τους επόμενους μήνες.

Δεδομένης της υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. και λιγότερο του Λιμεναρχείου, αναζητείται επιχειρησιακή φόρμουλα που θα φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. «Αυτό δεν αποσκοπεί σε μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα με την επιβολή προστίμων στους παραβάτες, αλλά στο να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να συμβάλουν από την πλευρά τους να λειτουργήσει ομαλά η πόλη τους μήνες που ακολουθούν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου», είπε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου θα παρουσιαστεί στο Δήμο το «Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κυκλοφοριακών προβλημάτων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Πριν την εντατικοποίηση των ελέγχων θα προηγηθεί χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας περίπου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Θα ακολουθήσει η αυστηρότερη εφαρμογή του σχεδίου και η λήψη των κατασταλτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος για όσους επιμένουν προκλητικά να μη συμμορφώνονται, αρνούμενοι να συμβάλουν για μια πιο ανθρώπινη πόλη. «Βασική επιδίωξη του σχεδίου είναι να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, αποτρέποντας εμπλοκές στις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλεως», τόνισε.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αποτροπή του διπλο-τριπλοπαρκαρίσματος, της στάθμευσης πάνω σε πεζοδρόμια, αλλά και στην προσπάθεια που θα γίνει ώστε να τηρηθεί από τους επαγγελματίες το ωράριο εφοδιασμού των καταστημάτων και η χρήση των ειδικών θέσεων που υπάρχουν από τα οχήματα εφοδιασμού κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε όλο το μήκος της Επιμενιδου υπάρχει μέγιστο πρόβλημα.
    Όμως το σημείο τριβής είναι η επεισοδιακή συνάντηση της, με τον δρόμο που εξέρχεται προς αυτήν απο το ΚΤΕΛ όπου η ορατότης βρίσκεται διαρκώς υπό το μηδέν.
    Β.Κ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα