Με τις προαγωγικές  εξετάσεις ολοκληρώθηκε η διδακτική περίοδος 2015-2016 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου στα διδακτήρια της Σχολής, στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
Ενώπιον του Διευθυντού κ. Ιω. Αρώνη και των διδασκόντων της Σχολής, προσήλθαν και εξετάσθηκαν τριάντα μαθητές που αποφοίτησαν από τις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη.
Αμέσως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξετάσεων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής που εξετάσθηκαν και προήχθησαν στην επόμενη τάξη και τους παρότρυνε να συμμετέχουν στις καθημερινές ακολουθίες. Επίσης, αναφέρθηκε στην αξία της βυζαντινής μουσικής ως αναπόσπαστο τμήμα της εκκλησιαστικής μας παράδοσης, αλλά και της λαϊκής ευσέβειας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι η Ορθοδοξία ως τρόπος ζωής είναι η ταυτότητα και η ιδιοπροσωπεία μας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι, ενώ τους επέδωσε και ως ενθύμιο το βιβλίο «Ο Καλός Χαιρετισμός» του Μιχ. Μαζωνάκη.